Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Kritik Uyarı

Koronavirüs ile mücadele kapsamında evlerinde uzaktan eğitim alan öğrencilerin kullandığı programa siper sapıklar dadanmıştı. Konuya İlişkin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere hatırlatma yapıldı.

03.12.2020-23:42 - (Son Güncelleme: 03.12.2020-23:37) Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Kritik Uyarı

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin dijital eğitim platformu EBA'daki öğrenciler ve öğretmenlerin ders işlemek için buluştuğu zoom programına öğrenci isimleriyle dahil olan siber sapıklar öğrencilerin eğitimi almalarına engel olmuştu.

'MEB KONUYA İLİŞKİN ÖĞRETMENLERE HATIRLATMA YAPTI'

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, 'Öğretmenlerimizin her ders için farklı ID ve şifre kullanmaları, daha önce çeşitli iletişim kanallarından paylaşılmış olan canlı ders bilgilerini geçersiz kılacaktır. Öğretmenlerimiz, dersleri oluştururken bekleme odası özelliğini aktive ederek derse katılacak olan öğrencileri kontrol edip böylece sahte kimlikle derse girmeye çalışan şahısların ders ortamına katılmalarını engelleyebileceklerdir.

Ayrıca öğretmenlerimizin, ders başlarken öğrencilerin isim değiştirmelerine olanak sağlayan özelliği devre dışı bırakmaları, böylelikle gerçek kimlikleriyle derse giren öğrencilerin sonradan bu bilgileri değiştirmelerine engel olacaktır.' ifadeleri kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal