Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Açıklama: Yeni Müfredata Uygun Özel Gereksinimler

Milli Eğitim Bakanlığı flaş bir karar açıklamak suretiyle yönetmeliğe uygun sunum için kararını açıkladı.

14.09.2020-15:48 - (Son Güncelleme: 14.09.2020-15:27) Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Açıklama: Yeni Müfredata Uygun Özel Gereksinimler

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için uyarı niteliğinde bir karar açıkladı. Açıklanan karara göre, sürecin , okuma yazma bilmeyen öğrencileri için eğitimlerini destewklemek, yeni kaynaklar sunmak ve 6 kitaptan oluşan ''Ses Temelli Okuyorum Yazıyorum'' setinin öğretmenler için hazırlanan özel kılavuzuyla birlikte öğrencilerin yüz yüze eğitim sürecini büyük ölçüde kolaylaştıracağına dikkat çeker nitelikte bulunduğu açıklamalr ifade edildi. 

PANDEMİDEN SONRA İLK YÜZ YÜZE EĞİTİM 21 EYLÜL'DE 

21 Eylül'de başlaması gereken eğitim -öğretime algın sürecinde evde geçen günlerde “Özelim Eğitimdeyim” adlı mobil uygulama ve e-kütüphane ile özel öğrencileri ve ailelerini birbirinden farklı içeriklerle buluşturan Milli Eğitim Bakanlığı, şimdi de okuma yazma sürecini eğlenceli hale getirerek kolaylaştıracak bir set hazırladı. “Ses Temelli Okuyorum Yazıyorum” adlı set, hem mobil uygulamada hem de "orgm.meb.gov.tr" adresindeki elektronik kütüphanenin ilk rafında yerini aldı.

ÖZEL ÖĞRENCİLER İÇİN ÖZEL SET 

Mobil uygulama ile pandemi sonrası yapılacak olan bu görüşmeler, özel öğrenciler için oluşturulan özel kitap seti için “okuduğu cümle-metin ile ilgili soruları cevaplama, cümlede eksik bırakılan bölümleri doğru şekilde tamamlama, ses- hece-harf- sözcük- cümle ve metin bilgisi kazanma ve okuduklarına ilişkin yorum yapma” metninden yola çıkarak oluşturulan müfredat yerini alacak. 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal