Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan Okula Başlama Yaşı Açıklaması: 69 Ayı Önümüzdeki Sene Gerçekleştireceğiz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okula başlama yaşı ile alakalı açıklamalar yaptı. Selçuk, "Çağ nüfuslarını net ayırabilelim diye 69 ayı önümüzdeki sene gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

05.03.2019-11:46 - (Son Güncelleme: 05.03.2019-11:35) Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan Okula Başlama Yaşı Açıklaması: 69 Ayı Önümüzdeki Sene Gerçekleştireceğiz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası toplantısında eğitim gündemi ile alakalı soruları cevapladı ve değerlendirmelerde bulundu. Bakan Selçuk, "Eğitim demokrasiyle çok yakından alakalı. Eğitimde güçlü bir beklenti varsa o zaman yerel seçimlerde bize destek olunması gerektiği çok açık" dedi. Bakan Selçuk okula başlama yaşı ile alakalı, "Çağ nüfuslarını net ayırabilelim diye 69 ayı önümüzdeki sene gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

"YAPAY ZEKA STRATEJİSİ BİR AY İÇİNDE ÇIKACAK"

Selçuk, Öğretmenlik Meslek Yasası ile alakalı hazırlıkların sona erdiğini duyurdu. Selçuk, "Bakanlığımızın yapay zeka stratejisi bir ay içerisinde çıkacak. Bu strateji ile alakalı dijital altyapı kuruyoruz" sözlerini kullandı.

"VİDEO KÜTÜPHANESİ OLUŞTURUYORUZ"

Selçuk, "Bütün dersler ile alakalı video kütüphanesi oluşturuyoruz. Çok yetkin öğretmenleri seçiyor, sene süresince var olan içerikleri sunmasını istiyoruz. Ücretsiz olarak, mobil olarak, bir IP tv üstünden veya başka yerden, bunun senaryoları hazırlandı. Bunu ortaöğretimin iyileştirilmesi konusu olarak görüyoruz" biçiminde konuştu.

"69 AYI ÖNÜMÜZDEKİ YIL GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLACAĞIZ"

Okula başlama yaşı ile alakalı da Selçuk, "Çağ nüfuslarını net ayırabilelim diye 69 ayı önümüzdeki sene gerçekleştirmiş olacağız. Hiç okula gidemeyenlerin evine okul öncesi paketi manasında nasıl destek veririz ile alaklaı paketler hazırladık, süreç sürüyor" dedi.

"TAKİBAT SİSTEMATİĞİNE TABİ TUTULACAK"

Merdivenaltı dersaneler ile alakalı Selçuk, "Bu, idare veya ceza hukukunun meselesi olarak bir takibat sistematiğine tabi tutulacak. (Dershaneler) Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ardından bizim için önemli olan şey, mevcut durumdaki gereksinimleri bütünüyle tatmin etmek" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal