Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Türkiye'de Bir İlki Gerçekleştirdik

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada, okuma, yazma, konuşma ve dinleme olmak üzere dört beceride dil yeterlilikleri ölçen ilk Türkçe elektronik sınavı Ankara'da yaptıklarını ifade etti.

20.03.2019-23:18 - (Son Güncelleme: 20.03.2019-23:12) Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Türkiye'de Bir İlki Gerçekleştirdik

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dil becerisini ölçmeye yönelik sınav yapabilme ile ilgili çalışmaların tamamlandığını ve ilk sınavın gerçekleştirildiğini açıkladı.

ANKARA'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çalışmalarla ilgili ilk pilot uygulamayı Ankara'da gerçekleştirdiklerini bildiren Selçuk,  "Pilot uygulama için 15 il seçildi. İlk uygulama Ankara'da gerçekleştirildi. Sınava Ankara'da 9 okuldan 7. sınıf öğrencilerinden seçilen 374 öğrenci katılıyor. MEB, Ankara elektronik sınav merkezinde uluslararası standartlarda sınav salonu oluşturdu. Nisan ayında ise pilot seçilen Ankara, İstanbul, Bursa, Kütahya, Denizli, Aydın, Antalya, Gaziantep, Şanlıurfa, Muğla, Adıyaman, Erzurum, Trabzon, Samsun ve Konya olmak üzere 15 ilde bu sınavı uygulayacağız." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Gerçekleştirilen uygulamanın Türkiye'de bir ilk olduğunu söyleyen Selçuk, "Bu uygulama, milli eğitim sistemimizde bir ilktir. İlk kez Türkçe dört beceriyi ölçen bir e-sınav yapıyoruz. Arkadaşlarımız çok yoğun bir çalışma yaptılar. Soruların hazırlanması, soru havuzu oluşturulması ve yazılım geliştirilmesi aşamaları arkadaşlarımız tarafından titizlikle yürütüldü ve başarı ile tamamlandı." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal