Milli Eğitim Bakanı Açıkladı: Sözleşmeli Öğretmen Alacağız

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, önümüzdeki dönemde alınacak öğretmenlerin sözleşmeli olacaklarını ve 4 yılın sonunda kadro verileceğini söyledi.

02.05.2018-23:27 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-23:19) Milli Eğitim Bakanı Açıkladı: Sözleşmeli Öğretmen Alacağız

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın görüşülmesi esnasında milletvekillerinin sorularını cevapladı.

PLANLI EĞİTİMDE BU YIL SONUNA KADARKİ HEDEFLER DE YER ALIYOR

Yılmaz, 10. Kalkınma Planı'nın 2014-2018 senelerini kapsadığını ve bu planın 2013 senesinde Mecliste kabul edildiğini hatırlatarak, planda eğitimle alakalı bu sene sonuna kadarki amaçların da yer aldığını söyledi.

Bu amaçlardan birisinin de "herkesin bölgesinde eğitim alması" olduğunu söyleyen Yılmaz, şöyle dedi:

"BİZ ESKİ SİSTEMİ GETİRMEK İSTEMİYORUZ"

"Sınav sistemi varken öğrenciye bölgesinde eğitimi nasıl vereceksin? Pencereden bakıyorsun, okulu görüyorsun fakat çocuğunu göremiyorsun. Neden? Sınavla öğrenci alan okul sayısı bin 366. Bunlardan Anadolu liselerini tercih edenleri yüzde 10 kontenjanla alıyoruz. Arzuluyoruz ki öğrencilerimizin yüzde 10'unun sınavla girebileceği okullar olsun. Geriye kalan yüzde 90'ın kendi bçlgesinde okula gidebilmesi amaçlı bu oranın tutulması gerek. Aksi takdirde tam aksi olur ve eski sisteme döneriz. Biz eski sistemi getirmek istemiyoruz. Bunun için Anadolu liselerinde yüzde 10 kontenjanı dikkate alındı. Yüzde 10 kontenjan fen liseleri ve sosyal bilimler liselerine tanınan kontenjanla doldurulduysa Anadolu liselerine almadık."

"DÖRT YILLIK ÇALIŞMA SONUNDA ÖĞRETMENLERE KADRO VERECEĞİZ"

Yılmaz, kadrolu öğretmen mevcudunun 900 bin, sözleşmeli öğretmen mevcudunun ise 50 bine yakın olduğunu söyledi.

Bundan sonraki dönemde öğretmen alımının sözleşmeli olacağını söyleyen Yılmaz, "Dört senelik çalışma süresi neticesinde bu öğretmenlerimiz kadro vereceğiz. Milli Eğitim'deki ilgili personel sistemini uygulamay sürdüreceğiz." açıklamasında bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal