Milletvekili Cihangir İslam, Mariam Kavakçı'ya Sahip Çıktı

Daha önce yaptığı açıklamalarla tartışmaların hedefi haline gelen Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, Mariam Kavakçı'nın annesi Merve Kavakçı ile 5 yıllık bir evlilik yaşadıklarını yaşadığını ve Mariam Kavakçı ile bu süre zarfında şık bir baba-kız ilişkisi olduğunu söyledi.

10.01.2019-18:43 - (Son Güncelleme: 10.01.2019-18:21) Milletvekili Cihangir İslam, Mariam Kavakçı'ya Sahip Çıktı

Baş örtüsü krizi olarak bilinen, 1999 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne baş örtüsü ile geldiği için meclisten adi bir şekilde çıkartılan Merve Kavakçı'nın kızı, 26 yaşındaki Mariam Kavakçı geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı danışmanı olarak atandı.

Bu atama sosyal medyanın en çok konuşulanları arasında yerini alırken, Mariam Kavakçı'ya flaş bir destek geldi. Son dönemlerde yaptığı açıklamalarla büyük tepki gören İstanbul milletvekili Cihangir İslam, Mariam Kavakçı'ya haksızlık yapıldığını söyledi.

Mariam Kavakçı'nın annesi Merve Kavakçı ile 5 yıllık bir evlilik yaşadıklarını söyleyen Cihangir İslam, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Mariam Kavakçı atamasına adaletsiz sistem adına yapılan itirazlara söyleyecek bir şeyim yok. Ancak danışmanlık hizmeti özellikler taşıyan bir görevdir. İş mahremiyeti de içerdiğinden genellikle bir yarışma çerçevesinde değil de güven üzerinden değerlendirme yapılır."

Fotoğraflar Ona Ait Değil

Mariam'a aitmiş gibi sosyal medyada dolaşan fotoğraflar hakkında ise İslam, "Mariam Kavakçı'ya hayat tarzı üzerinden saldıranlar bir arada yaşama hayallerimizi yıkıyorlar. Kullanılan fotoğrafların büyük çoğunluğunun kendisine ait olmadığını ve bir algı yönetimi yapıldığını rahatlıkla söyleyebilirim. Ona ait olsa da bu şekilde yaklaşmak bir linçtir..." dedi.

Çok Başarılı Bir Öğrenciydi

"Sayın Mariam Kavakçı'nın formasyonuna gelince: Kendisi Texas Üniversitesi'nde "Konuşma Bozuklukları" üzerine doktora yaptı. O derece başarılıydı ki henüz bir Yüksek Lisans öğrencisiyken kendisine hasta bakma özel izni verdiler. Kanaatimce bu yeterlidir."'

Başarılar Diledi

"Mariam Kavakçı'ya yeni görevinde başarılar diliyorum. Meryem'i ve Fatima'yı kendi kızlarım gibi her zaman çok sevdim ve saygı duydum; bundan sonra da böyle hissedeceğim. Bu olayı da metanetle ve kimseye kin duymadan atlatacaklarından eminim."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal