Millet İttifakının Gaziantep Adayı Olacağı Konuşulan Celal Doğan, DSP'den Aday Olacak

CHP ve İYİ Parti'nin Gaziantep adayı olacağı konuşulan, daha önce HDP milletvekilliği yapmış olan Celal Doğan'dan yeni hamle geldi. Doğan'ın DSP'den aday olacağı iddia ediliyor.

28.01.2019-13:17 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-13:10) Millet İttifakının Gaziantep Adayı Olacağı Konuşulan Celal Doğan, DSP'den Aday Olacak

Gaziantep'te İYİ Parti-CHP ittifakının adayının eski MHP'li Avukat Ejder Demir'in olmasının sonrasında siyasi hesapları değiştirecek olaylar oluyor. Son duruma göre HDP Gaziantep'te aday çıkarmayacak. Son olarak HDP'den milletvekilliği yapan daha önce SHP'den Gaziantep Belediye Başkanlığı yapan ve son olarak Millet İttifakı adayı olarak ismi geçen Celal Doğan ise DSP'den aday olmayı düşünüyor.

HDP GAZİANTEP'TE ADAY ÇIKARMAYACAK

HDP Genel Merkezi'nden gelen ve içlerinde Gaziantep'in olduğu, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Şanlıurfa, Mersin gibi şehirlerde aday çıkarılmayacağı biçimindeki haberlerin sebebi olarak, AK Parti karşısında en güçlü olan adaylara destek verilmesi taktiği ifade ediliyor.

İYİ PARTİ'NİN 'KIRMIZI ÇİZGİSİ'

HDP Parti Sözcüsü Saruhan Oluç'un bugün gerçekleştireceği açıklama ile kamuoyuna duyurulması beklenen bu gelişmenin sonrasında Gaziantep'te gözler İYİ Parti-CHP ittifakında ismi geçen fakat İYİ Parti'nin 'kırmızı çizgisi' olan Celal Doğan'a döndü.

ADAYLIĞI KESİNLİK KAZANDI

Gazete Duvar'ın haberine göre; Mevcut şartlarda Doğan'ın DSP'den Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması hemen hemen netlik kazandı. Celal Doğan'ın birkaç gün içerisinde Gaziantep'e gelerek adaylığını duyurması bekleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal