Millet Bahçelerinde Detaylar Ortaya Çıktı! Vatandaşları Üzen Ayrıntı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerde açıkladığı millet bahçesi projesi ile ilgili ayrıntılar ortaya çıkıyor. 3 milyar liralık bütçe ayrılan bahçelerde mangal alanı olmayacağı açıklandı.

26.07.2018-11:05 - (Son Güncelleme: 26.07.2018-10:58) Millet Bahçelerinde Detaylar Ortaya Çıktı! Vatandaşları Üzen Ayrıntı

Millet bahçeleri ile alakalı hazırlıklarda sona gelindi. Taslak çalışmaya göre 17 şehirde, 28 millet bahçesi inşası düşünülürken, yaklaşık 3 milyar liralık harcama planlandı. İstanbul'da Validebağ, Zeytinburnu Beştelsiz, Ayazma'nın da içinde olduğu 11 millet bahçesi düşünülürken, Ankara için Atatürk Kültür Merkezi ve Gölbaşı tespit edildi. Görevliler millet bahçelerinde restoran, cafe, tesis tarzı binalar ile mangal yapılacak alanlar olmayacağını açıkladı.

14 STADYUM ALANI DÖNÜŞECEK

Hürriyet'ten Aysel Alp'ın aldığı bilgiye göre, ilk olarak 14 stadyum 3 ay içinde millet bahçesine çevrilmek üzere projelendirilecek. Stadyumdan millet bahçesine dönüştürülmesi düşünülen yerler şu şekilde:

"Adana 5 Ocak Stadyumu, Batman 16 Mayıs Stadı, Diyarbakır Atatürk Stadı, Eskişehir Atatürk Stadı, Gaziantep Kamil Ocak Stadı, Giresun Atatürk Stadı, Hatay Antakya Atatürk Stadı, Malatya İnönü Stadı, Mersin Tevvik Sırrı Gür Stadı, Sakarya Atatürk Stadı, Samsun 19 Mayıs Stadı, Sivas 4 Eylül Stadı, Trabzon Akçaabat Fatih Stadı ve Trabzon Avni Aker Stadı."

Millet bahçesine çevrilmek için projesine başlanması düşünülen yerler ise şu şekilde: İstanbul Atatürk Havalimanı, İstanbul Pendik, İstanbul Esenler, Ankara Atatürk Kültür Merkezi, Ankara Gölbaşı, Elazığ ve Konya.

İNŞASINA BAŞLANACAK YERLER

Projesi bitirilip inşasına başlanması düşünülen yerler ise şu şekilde:

"İstanbul Kayaşehir 2, 3 ve 4'üncü etaplar, İstanbul Validebağ, Küçükçekmece, Zeytinburnu Beştelsiz, Ayazma ile Diyarbakır Dicle Vadisi." İstanbul'a toplam 11 adet millet bahçesi düşünülürken, Ankara ve Diyarbakır'a da 2'şer adet bahçe düşünüldü. Taslak, çalışmada toplam 28 bahçe için 3 milyar lira harcama yapılması düşünülse da son rakamın projelerin netlik kazanmasıyla ortaya çıkması tahmin ediliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal