Miçotakis Bu Defa Türkiye'yi Çin'e Şikayet Etti

Çin’in dış politika yetkilisi ile Atina'da bir müzakere yapan Yunan Başbakan Kiriakos Miçotakis, Türkiye'ye Doğu Akdeniz meselesinde acilen uluslararası bir uyarı yapılması gerektiğini dile getirdi.

05.09.2020-16:21 - (Son Güncelleme: 05.09.2020-16:21) Miçotakis Bu Defa Türkiye'yi Çin'e Şikayet Etti

 

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Doğu Akdeniz'de Türkiye'yle arasında yükselen tansiyon sebebiyle sıkıntılı günler geçiriyor.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de gerçekleştirdiği sondaj faaliyetleri sebebiyle bölgedeki çıkarlarının riske girmesinden kaygılanan Miçotakis, Türk sondaj gemisinin çalışmalarının yasal olmadığı, güvenlik riski oluşturduğu gibi haksız iddialarla yabancı güçlerden destek bulmak için kapı kapı dolaşmaya devam ediyor.

BM, AB VE NATO BİTTİ, ŞİMDİ ŞİKAYET İÇİN ÇİN'İN KAPISINDA

İlk önce Birleşmiş Milletler’e başvurarak 'güvenlik' çağrısı yapan Yunan Başbakan, sonrasında AB ile NATO’ya da seslenerek destek isteğini bildirdi.

Ülkesi adına yaptığı her resmi müzakerede meseleyi Doğu Akdeniz’e getiren Miçotakis’in çaldığı son kapı ise Çin oldu.

Cuma günü Atina’da Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Dışişleri Komisyonu Ofisi Direktörü Yang Jiechi ile bir araya gelen Miçotakis, Türkiye’nin sondaj çalışmalarının yasa dışı olduğu iddia etti.

'TÜRKİYE'YE TEPKİ ŞART'

Çin’in dış politika yetkilisi le Doğu Akdeniz'de merkezli bir müzakere yapan Yunan Başbakan, Doğu Akdeniz meselesindeki kaygılarından söz etti.

Jiechi ile yaptığı görüşme esnasında 'Türkiye, tarihi çarpıtan ve coğrafyayı bozan bir söylemle BM’nin her kuralını ihlal eden faaliyetler yürütüyor. Yunanistan’ın güvenliğini tehdit eden bu eylemler, Akdeniz'deki tüm ticaret ve enerji yollarını tehlikeye atıyor' diye konuşan Miçotakis, 'Türkiye'nin yasa dışı faaliyetleri uluslararası bir tepki gerektiriyor' ifadesini kullanarak destek dilenişini sürdürdüğünü belli etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal