MHP'nin Seçim Reklamı Yunanistan'ı Çıldırttı

24 Haziran seçimlerine kısa bir süre kalmışken MHP'nin de reklam filmi ortaya çıktı. Yayınlanan reklam filminin sonlarına doğru Kıbrıs'ın tamamının Türkiye ile birleşik gösterilmesi ise Yunanistan'da büyük yankı uyandırdı.

08.06.2018-12:20 - (Son Güncelleme: 08.06.2018-12:24)

24 Haziran seçimleri arafesinde partiler son hazırlıklarını tamamlarken MHP'nin reklam filmi de seçmenlerin beğenisine sunuldu.

MHP'nin reklam filmi Türkiye'nin haricinde Yunanistan'da da geniş etki yaptı.

Ülkeden reklam filmine tepki geldi. Tepkinin nedeni ise filmin sonlarına doğru Kıbrıs'ın Türkiye bayrağı altında tek parça ifade edilmesi.

Yunanistan'ın yüksek tirajlı gazetelerinden Kathimerini, mesele hususundaki haberinde "MHP'nin seçim reklamı Kıbrıs'ı Türk toprağından kabul ediyor" başlığını attı.

Kıbrıs adası, KKTC ve Kıbrıs Rum tarafı olarak iki değişik idare sisteminden meydana geliyor. Kıbrıs Rum tarafı ayrıca Avrupa Birliği mensubu ve AB toprağı olarak kabul görüyor.

YUNAN / RUM ÇILDIRDI!

Öte yandan, Yunanistan'dan yükselen tepkiler üstüne MHP'nin resmi Twitter hesabından da bir açıklama geldi. Açıklamda, "Reklam filmimizden rahatsız olan bazı kesimler olmuş. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı gurur duyarız. Kıbrıs Türk'tür..." ifadelerine yer verildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal