MHP'li Yönetici: Binali Yıldırım YSK'ya Gidip 'İstifa Etmem Lazım mı' Diye Sorsun

AK Parti İstanbul Adayı Binali Yıldırım'ın TBMM Başkanlığı'ndan istifa edip etmeyeceği tartışmaları halen devam ediyor. MHP'li bir yönetici ise, "Bence gitsin YSK'ya sorsun. Böylece tartışmalar biter" dedi.

17.01.2019-09:37 - (Son Güncelleme: 17.01.2019-10:49) MHP'li Yönetici: Binali Yıldırım YSK'ya Gidip 'İstifa Etmem Lazım mı' Diye Sorsun

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın AK Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne aday gösterilmesi, istifa tartışmalarını başlattı. Muhalefetin Anayasa'ya aykırı söylemine, AK Parti "Aykırılık bir durum" yok diye yanıt verse de bu tartışma 2 haftadır sona ermedi. Adını vermek istemeyen MHP'li bir yönetici ise mesele ile alakalı "Ben olsam çoktan YSK'ya başvurmuştum. Yıldırım da YSK'ya başvursun. 'Benim istifa etmem gerekir mi' diye sorsun." dedi.

BAHÇELİ'DEN VEKALET ÖNERİSİ

İstifa tartışmasıyla alakalı ilk "Gerek yok" açıklaması yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli son grup konuşmasında, "Bu tartışma devam edecekse, çözüm olarak TBMM İçtüzüğü'nün 14'üncü maddesi en kalıcı çözüm yoludur" diyerek bir formül teklif etti. Bahçeli'nin formülü Meclis Başkanı Yıldırım'ın seçim propaganda ve yasaklarının başladığı tarihten oy verme gününe dek, Ankara haricinde olduğu dönemlerde, başkanvekillerinden birisine vekalet vazifesi vermesini kapsıyor. Bahçeli'ye göre Yıldırım'a vekalet formülü ile polemikler ve itirazlar giderilebilir.

"BEN OLSAM ÇOKTAN YSK'YA BAŞVURMUŞTUM"

Gazete Duvar'da yayınlanan habere göre, MHP'li bir başka idareci tartışmanın bütünüyle kapanması için bir başka formül daha teklif etti. "Ben olsam bugüne dek çoktan YSK'ya başvuru yapmıştım" diyen MHP'li idareci, "Bu tartışma sona erecek gibi durmuyor. Ben olsam çoktan YSK'ya başvuru yapmıştım. Yıldırım da YSK'ya başvursun, "Benim istifa etmem lazım mi" diye sorsun. Bu şekilde tartışmalar da sona erer" dedi.

"BU TARTIŞMAYA GEREK YOK, İSTİFA ETMELİ"

31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler için belediye başkan adaylarının resmi başvurusu 19 Şubat'ta gerçekleştirilecek. AK Parti içerisinde bazı idarecilerin ve partililerin Yıldırım'ın istifa etmesi gerektiği fikrinde olduğu öne sürüldü. Bir parti idarecisi "Sayın Yıldırım şimdilik resmi aday değil. Yalnızca bizim ilan ettiğimiz bir aday. Yıldırım'ın adaylığı seçim kuruluna başvuru yapılan 19 Şubat'ta resmileşecek. Sayın Yıldırım'ın adaylığının kesinleşmesi döneminde istifa edeceğini tahmin ediyorum. Bu tartışmaya lüzum yok. İstifa etmeli" dedi.

YSK'nin seçim takvimine göre belediye başkan adaylarının adları seçim kurullarına 19 Şubat'ta verilmiş olacak. Gerçekleştirilen incelemelerin sonrasında netleşen adaylar 3 Mart tarihinde açıklanacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal