MHP'li Adayın Başkanlığının Düşürülmesinin Ardından Saadet Partisi Başkanlığa Talip Oldu

Adana'nın Kozan ilçesinde seçimi önde bitiren ancak daha önce ceza aldığı için başkanlığı düşürülen MHP'li aday Nihat Atlı ile alakalı Saadet Partisi'nden yeni bir hamle geldi. YSK'ya başvuru yapan Saadet Partisi seçimde ikinci olan adaylarının başkan olmasını istedi.

10.04.2019-14:33 - (Son Güncelleme: 10.04.2019-14:28) MHP'li Adayın Başkanlığının Düşürülmesinin Ardından Saadet Partisi Başkanlığa Talip Oldu

Adana'da MHP tarafından Kozan Belediye Başkanlığı'na aday yapılan ve seçimi kazanan Nihat Atlı'nın başkanlığı, Saadet Partisi'nin (SP) başvurusu neticesinde İl Seçim Kurulu tarafından düşürüldü. Saadet Partisi, seçimlerde ikinci olan adayı Kazım Özgan'ın başkan olması gerektiği doğrultusunda YSK'ye talep dilekçesi verdi.

31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın MHP'li Kozan Belediye Başkan adayı olan Nihat Atlı 31 bin 385 oyla seçimi önde tamamladı. Seçim sonuçlarının netleşmesi ardından Saadet Partisi, Atlı'nın Genel Bilgi Toplamasında (GBT) daha önce almış olduğu cezalar sebebi ile seçilmesine engel olduğu iddiası ile ilçe seçim kuruluna başvuru yaptı.

İL SEÇİM KURULU SP'Yİ HAKLI BULDU

İlçe seçim kurulu Saadet Partisi'nin itirazını kabul etmedi. İlçe seçim kurulunun ret kararı ardından Saadet Partisi meseleyi il seçim kuruluna götürdü.

Adana İl Seçim Kurulu yapılan başvuruyu değerlendirdi ve Saadet Partisi'nin haklı olduğuna karar vererek Atlı'nın başkanlığını düşürdü.

SAADET PARTİSİ YSK'YA BAŞVURDU: BAŞKANLIK BİZE VERİLMELİ

Milli Gazete'nin aktardığına göre; Adana İl Seçim Kurulunun bu kararının sonrasında Saadet Partisi YSK'ya başvuru yaparak seçimde en fazla oyu alan Saadet Partisi adayı Kazım Özgan'ın başkan olması için talep dilekçesi verdi. Saadet Partisi benzer olayların olduğu Yozgat ve Tokat'la alakalı kararları gerekçe olarak gösterdi.

Saadet Partisi Adayı Kazım Özgen 31 Mart'ta gerçekleştirilen seçimde 20 bin 249 oy almıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal