MHP'den Kozan Belediye Başkanı Seçilen Nihat Atlı'nın Başkanlığı Düşürüldü

MHP'nin Adana Kozan'dan aday gösterdiği ve seçimler sonucunda belediye başkanı seçilen Nihat Atlı'nın başkanlığı, Saadet Partisi'nin itirazı üzerine düşürüldü. MHP karara itiraz etti.

09.04.2019-11:00 - (Son Güncelleme: 09.04.2019-10:54) MHP'den Kozan Belediye Başkanı Seçilen Nihat Atlı'nın Başkanlığı Düşürüldü

Resmi olmayan oranlara göre Kozan Belediye Başkanı olan Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayı Nihat Atlı’nın başkanlığı, “seçilme yeterliliğine sahip olmadığı” iddiası ile Saadet Partisi İlçe Başkanı Muammer Özçelik ve İYİ Parti’nin Belediye Başkan Adayı Musa Öztürk’ün İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itiraz kabul edilmedi. Daha sonra, Saadet Partisi'nin İl Seçim Kuruluna yaptığı itiraz neticesinde Atlı’nın başkanlığı düşürüldü.

Saadet Partisi Adana İl Başkanı Mustafa Gözütok mesele ile alakalı yaptığı açıklamada, İlçe Seçim Kurulu’ndan gelen ret kararının ardından İl Seçim Kurulu’na başvuru yaptıklarını ve aldıkları sonuç ardından Saadet Partisi Genel Merkezi’nin de Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) seçimlerde ikinci olan Saadet Partisi adayı Kazım Özgan’ın başkan olması doğrultusunda talep bildirdiklerini söyledi.

MHP Genel Merkezi ise Atlı’nın başkanlığının düşürülmesinin sonrasında YSK’ya itiraz başvurusu yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal