MHP Tabanı Cumhur İttifakını Benimseyemedi Mi?

23 Haziran seçimleri artık geride kalırken, sonuçlar değerlendirilmeye devam ediyor. Kamuoyunda MHP tabanının Cumhur İttifakı'nı benimseyemediği yorumları yapılmaya başlandı.

04.07.2019-15:20 - (Son Güncelleme: 04.07.2019-19:25)

Türkiye uzun bir seçim sürecini arkasında bıraktı. 23 Haziran seçimlerinin de tamamlanmasıyla 4 yıllık seçimsiz bir sürece girmiş olduk.

AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı 23 Haziran İstanbul seçimlerinde istediği sonucu tam olarak alamadı. Seçimi beklenilmeyen bir farkla Millet İttifakı'nın adayı CHP'li Ekrem İmamoğlu kazandı.

Bu sonucun sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere Cumhur İttifakı'ndan isimler bir değerlendirme yapacaklarını ve sonuçtan dersler çıkaracaklarını söylediler. 

Bilindiği gibi MHP İstanbul'da aday çıkarmayarak Cumhur İttifakı olarak AK Partili Binali Yıldırım'ı adayları kabul etmişti. Ancak alınan sonuçlara ilçe bazında bakıldığı zaman MHP oylarının hepsinin Yıldırım'a gitmediği ortaya çıkıyor.

23 Haziran'da alınan sonuçlara bakıldığı zaman ortaya ilginç bir tablo çıkıyor. 

2018 genel seçimlerinde iki partinin İstanbul'daki toplam oy oranı yüzde 50'yi bulurken, 23 Haziran seçimlerinde Binali Yıldırım'ın aldığı oy yüzde 45'te kaldı.

İki parti de bu sonuçları kendi içerisinde değerlendirirken, kamuoyunda MHP tabanında AK Parti ile ittifak tutmadı yorumları yapılmaya başlandı.

İşte iki seçimin karşılaştırması:

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal