MHP, Nafakanın 5 Yılla Sınırlandırılması İçin Teklif Verecek

Süresiz nafaka uygulamasının kaldırılması için MHP tarafından bir hazırlık yapıldığı öğrenildi. Hazırlanan taslak seçimin ardından Meclis'e gelecek. Taslağa göre nafakanın 5 yılla sınırlandırılması teklif edilecek.

19.03.2019-09:55 - (Son Güncelleme: 19.03.2019-09:47) MHP, Nafakanın 5 Yılla Sınırlandırılması İçin Teklif Verecek

Adalet Bakanlığı ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın, nafaka ödeme sisteminde değişiklik öngören çalışması sürerken MHP de "nafakanın 5 sene ile sınırlanmasını" öngören bir kanun teklifi için çalışmalara başladı. Seçim ardından TBMM'ye verilecek olan teklife göre nafaka koşullarının ortadan kalkmaması durumunda nafakayı devlet verecek.

MHP kaynaklarından alınan bilgiye göre "süresiz nafaka" meselesi bütün taraflar ele alınarak değerlendirildi. Çalışmada süresiz nafakanın yararları kadar sakıncaları, yarattığı problemler ele alındı. Yapılan değerlendirmelerde, "Ölünceye dek, süresiz nafaka ile bir sömürü düzeni kuruluyor, insanların özgürlükleri sınırlandırılabiliyor. Daha geniş açıdan ve ileriye dönük bakılırsa bu sistem neslin devamına bile engel olabiliyor" denildi.

NAFAKA 5 YILLA SINIRLANACAK

Gazete Duvar'ın haberine göre; çalışmada nafakaya sınır getirilmesi noktasında görüş birliği oldu. Hazırlanan kanun teklifine göre süresiz nafaka ortadan kalkacak. Nafaka alan kadın-erkeğin mali halinde değişiklik olmaması, tekrar evlenmeme gibi durumlarda nafaka ödemesi en fazla 5 sene ile sınırlandırılacak. MHP'nin hazırladığı teklif uyarınca 5 senenin sonunda mahkemeler aracılığıyla nafaka durumu tekrar değerlendirilecek. Nafakanın devamı öngörüldüğünde ise ödeme artık kamu tarafından yapılacak.

NAFAKAYI ÖDEYEN KAMU OLACAK

Çok sayıda kadın örgütü süresiz nafakanın devamından taraf. MHP'li görevlilere göre hazırlanan teklif kadın örgütlerinin savunduğu süresiz nafaka sisteminde değişiklik getirmiyor. Yalnızca nafakayı veren artık kişi değil kamu oluyor. MHP yetkilileri bu durumu sosyal devletin gereği olarak yorumluyor.

MECLİS BAŞKANLIĞINA SUNULACAK

Adalet Bakanlığı'nın medyaya yansıyan çalışmasına göre de nafakaya bir süre sınırı konulması gündemde fakat bunun nasıl olacağı şimdilik netleşmedi. MHP'nin hazırladığı kanun teklifinin seçimin ardından Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal