MHP Lideri Devlet Bahçeli TÜSİAD'a Sert Çıktı: O Cümleyi Tersten Okuturlar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, YSK'nın İstanbul kararının sonrasında açıklama yapan TÜSİAD'a sert çıktı. Bahçeli, "Şimdi bir başkan çıkmış bir cümle söylüyor. Ona o cümleyi tersinden okuturlar. Böyle şey olmaz. Yazık bu memlekete. TÜSİAD'ı halk da kabul etmiyor" dedi.

11.05.2019-13:59 - (Son Güncelleme: 11.05.2019-13:51)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gazetecilerle yaptığı iftarda gündeme yönelik bir çok soruya cevap verdi. İşte Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

"O CÜMLEYİ TERSTEN OKUTURLAR"

TÜSİAD'ın İstanbul seçimlerinin tekrarlanması kararının sonrasında açıklama yapması ile alakalı Bahçeli, "Türkiye'nin önemli siyasi krizler yaşadığı ortamda bekleyip bekleyip siyasi krizi tahrik edici açıklamayı TÜSİAD alışkanlık durumuna getirmiştir. Başkanları kim olursa olsun bu gelenek sürüyor.

TÜSİAD'ın söylemini doğru bulmuyorum. Kendilerine bir tek soru soruyorum: TÜSİAD önemli iş adamlarının teşkil ettiği bir kurumdur. Çok çalışmış, değerli bilim insanlarını yanına almıştır, araştırmalar yapmıştır. Temel sloganları vardır. "Mutlaka bir yapısal reforma ihtiyaç var" demişler ve yapılan reformlarla alakalı çok da eserler meydana koymuşlardır.

Ben Parti Genel başkanı olarak hükümette olduğumuz dönemde TÜSİAD'ın bu eserlerini yakından izledim. Bir tek sorum var kendilerine; hangi iktidar gelirse gelsin bu yapısal reformlarının kitapçığını verdiler. Ziyaret ettiler, o idarecileri kendileri davet edip akıllarınca imtihan da ettiler. Ancak bugüne dek o yapısal reform tekliflerinden hangisi kabul gördü, hangisinden sonuç aldılar. Onun için bu tür ana kuruluşlar, katma değer ve üretim yaratan kuruluşlar siyaseti çok erken yorumlamaya uğraşmasın. Şimdi bir başkan çıkmış bir cümle söylüyor. Ona o cümleyi tersinden okuturlar. Böyle şey olmaz. Yazık bu memlekete. TÜSİAD'ı halk da kabul etmiyor. Alternatifleri de vardır, onlar ilerde ne yapar onu bilemiyorum. TÜSİAD'ın yerine birçok kavramlar üreten, alfabedeki 29 harfi kullanan iş adamları seviyesi de doğmuştur" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal