MHP Lideri Devlet Bahçeli İçin Özel Bal Üretildi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin genel başkanlıktaki 22. senesi sebebiyle, Karaman'da 22 günlük özel bir çalışmayla hediye hazırlandı.

20.07.2019-13:03 - (Son Güncelleme: 20.07.2019-12:59) MHP Lideri Devlet Bahçeli İçin Özel Bal Üretildi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin genel başkanlıktaki 22. senesi anısına, Karaman'da 22 günlük özel bir çalışmayla hediye hazırlandı.

MHP Sarıveliler İlçe Başkanı Kasım Tunç, MHP Genel Merkezinden aldıkları Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin Karaman'a tebrik ziyareti yapacağı bilgisi ardından özel bir hediye hazırladıklarını ifade etti. Tunç, "Türk dünyasının bilge lideri genel başkanımız Devlet Bahçeli beyin, genel başkanlık koltuğundaki 22. senesine özel olarak 22 gün önce hazırladığımız karakovan ballarımızı genel başkanımıza takdim etmek üzere hasat yapıyoruz" dedi.

ZİYARET ESNASINDA HEDİYE VERİLECEK

MHP Sarıveliler İlçe Başkanı olmasının haricinde bal üreticiliği de yapan Kasım Tunç, hediyeyi Bahçeli'nin yapacağı ziyarette takdim edeceğini ifade etti. Kendisine ait kovanların bir kısmını Sarıveliler ilçe merkezine 10 kilometre mesafede olan Karapınar yaylasına getirdiğini söyleyen Tunç, "Sarıveliler ilçemiz kaliteli bal üretiminin yoğun olarak yapıldığı bir ilçedir. Tamamen organik olarak üretilen ballarımız karakovan ve fenni kovan türleriyle ülkemizin birçok yerinden ilgi görüyor. Kovanlarımızdan beklediğimiz bal rekoltesini yakalamak için kovanları ilçenin farklı bölgelerine yerleştiriyoruz. Diğer tüm kovanlarımız her sene yerleştirdiğimiz farklı bir bölgede bulunurken, özel hediyemiz için belirli sayıda kovanımızı 2 bin 400 rakımlı Karapınar yaylamıza getirdik. Burada birçoğu endemik olmak üzere 2 bin kadar çiçek çeşitliliği var. Çıtalarını yerleştirerek yaylaya bıraktığımız arılarımız 22 gün süresince şifa kaynağı balımızı oluşturmak için çiçek özlerini kovana çektiler. Özel olarak hazırladığımız bu balı genel başkanımızın 21 Temmuz Pazar günü Karaman'a yapacağı ziyarette bizzat elden takdim edeceğim" diye konuştu.

Hediye olarak hazırlanan peteklerden birisinde kalp, diğerinde ise üç hilal ile 22. yıl yazması dikkat çekti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal