MHP Lideri Bahçeli'nin AK Partili Adaylara Yüklendiği Konuşmasının Nedeni Belli Oldu

Seçime sayılı günler kala MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, "AKP adayları kendinize gelin, fitneye düşmeyin" açıklaması gündeme düşmüştü. Bahçeli'nin bu açıklamasına neden olan olayın, AK Partili Tuğrul Türkeş'in "24 Haziran'dan sonra AK Parti yoluna tek başına devam edecek" sözleri olduğu öğrenildi.

09.06.2018-10:44 - (Son Güncelleme: 09.06.2018-10:52)

24 Haziran seçimleri için son evreye geçilirken MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin AK Parti milletvekili adaylarına dönük söylediği sözlerin etkileri sürüyor.

"OYUNA GELMEYİN, KENDİNİZE DİKKAT EDİN"

Bahçeli, partisinin Kayseri'deki toplantısında "Özellikle AKP milletvekili adayları oyuna düşmeyin. Kendinize çeki düzen verin, fitneye düşmeyin. İttifakımız AKP ve MHP'dir. Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. MHP'yi dışarda bırakmaya gücünüz yetmz. Bunu böyle bilin" biçimindeki açıklamaları ile dikkatleri bir anda üzerine çekmişti.

BAHÇELİ'YE BU SÖZLERİ SÖYLETEN NEYDİ?

Bahçeli'nin açıklamalarının arkasındaki en önemli sebeplerden birinin AK Partili Tuğrul Türkeş'in sözleri ve Anadolu'da bazı AK Partili adayların MHP karşıtı çalışmalar içinde olduğu duyumları alındığı öğrenildi.

TÜRKEŞ NE DEMİŞTİ?

Türkeş, gittiği bir televizyon programında "Cumhur İttifakı 24 Haziran seçimlerinin ardından bitecek. Sayın Bahçeli, 24 Haziran ardından AKP'nin iktidara tek başına devam edeceğinin sinyalini veriyor. Bu da bize gösteriyor ki MHP de tek başına yoluna devam edecek" biçiminde bir açıklama yapmıştı. Türkeş'in bu açıklamaları Genel Merkez'de "İttifaka gölge düşürmek hedefi taşıyor" biçiminde yorumlandı.

AK PARTİLİ ADAYLAR, MHP ALEYHİNE ÇALIŞMA MI BAŞLATTI?

Bahçeli'nin seçime az günler kala böyle bir açıklama yapmasına sebep olan bir başka olay da özellikle Kayseri, Sivas ve Kastamonu'da AK Partili adayların MHP karşıtı çalışma yürüttüğü iddiasıydı.

ERDOĞAN: BU İTTİFAK KOLAY KURULMADI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'cumhur ittifakı' partneri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin AK Partili vekil adaylarını ikaz ederek "Kendinize dikkat edin" açıklamasına "Fitne sokmak isteyenlere geçit yok. Bu 'cumhur ittifakı' kolay kurulmadı" cevabını vermişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal