MHP Lideri Bahçeli'nin Açıklaması 28 Günlük Eğitimi Kaldırtabilir

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin bedelli askerlikteki 28 günlük eğitimi gereksiz görmesi ve eleştirmesi bu eğitim kaldırılma olasılığını gündeme getirdi. MHP komisyonda olumsuz oy kullanırsa AK Parti tek başına yasayı geçiremiyor.

21.07.2018-17:15 - (Son Güncelleme: 21.07.2018-18:00) MHP Lideri Bahçeli'nin Açıklaması 28 Günlük Eğitimi Kaldırtabilir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bedelli askerlikte 28 günlük eğitimi lüzumsuz bularak eleştirmesi, kanun teklifinin de seyrini değiştirme olasılığını doğurdu. Pazartesi günü TBMM Plan Bütçe Komisyonunda gerçekleştirilecek görüşmelerde bir önerge ile 28 günlük eğitimden cayılması ve bedel ücretini verenlerin hiç silah altına girmemesi fikri gündeme geldi.

KOMİSYONDA HANGİ PARTİNİN KAÇ ÜYESİ VAR?

MHP'li vekiller komisyonda 28 günlük eğitimin kaldırılmasını isterse, AK Partş istemese dahi MHP ve muhalefetin vekilleri değişiklik için yeterli oluyor. TBMM Plan Bütçe Komisyonunda AK Parti'nin 15, CHP'nin 7, MHP ve HDP'nin 3'er, İYİ Partinin ise 2 vekili var. Komisyonun Başkanvekilliği vazifesinde de, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu var.

"BEDELLİLERİN DE ASKERLİK ANISI OLSUN"

TBMM'deki milletvekilleri içinde, bedelli askerlik yapacakların 28 gün eğitim görmesi veya hiç silah altına girmemesi biçiminde gündeme gelen iki fikrin de destekçileri var. 28 günlük eğitimi destekleyen milletvekilleri, gençlerin kısa zamanlı da olsa üniforma giymesinin, vatan vazifesi bilinci bakımından önemli olduğunu söyleyerek, "Askerlik vazifesi Türk milleti için önem taşıyan bir durum. Anayasa'da da vatan görevi, hak ve ödev olarak bulunuyor. Bu vazife 28 gün dahi olsa kışla havası alınarak gerçekleştirilmeli, bedellilerin de askerlik arkadaşı ve askerlik hatırası olsun" fikrini destekliyorlar.

"28 GÜNDE KİMSE BİR ŞEY ÖĞRENEMEZ"

28 günlük eğitimi lüzumsuz bulan vekiller ise "Askerlik savaş sanatı. 28 günde kimse birşey öğrenemez. Bu eğitim hem verimsiz geçecek, hem de yüz binlerce bedelli asker için devlet, giyim kuşamdan yemeğine dek para harcayacak. 28 gün askere gidecekler, uzun dönem askerlerle beraber aynı kışlada olacağı için kadro er ve erbaşlar bakımından moral motivasyon kaybı da olacak. Özel sektörde çalışanların 28 gün iş yerinden çıkması da hem kendisi hem de işveren bakımından probleme yol açar. Bedelli 2011 ve 2014 senelerinde olduğu gibi silah altına alınmadan yapılmalı" fikrinde birleşiyorlar.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal