MHP Lideri Bahçeli'den S-400 Açıklaması: Biz Bu İşi Bitirdik Gerisini ABD Düşünsün

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul'da muhtarlarla bir araya geldi. ABD'li bakan vekili Shanahan'ın mektubuna sert çıkan Bahçeli, "Türkiye S-400'leri alacak. Bu iş bitti, konu kapandı, gerisini ABD düşünsün" dedi.

15.06.2019-12:29 - (Son Güncelleme: 15.06.2019-12:21)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul'da muhtarlara hitap etti. Bahçeli'nin Rusya'dan alınan S-400'lere ilişkin açıklamaları şu şekilde:

''ABD'nin şımarıklığı, tehdit dili şirazesinden çıkmıştır. Türkiye sömürge ülkesi değildir. Türkiye icazetle kurulmuş köhne bir devlet hiç değildir. Büyük bir tarihimiz vardır, üzerine gölge düşmesine izin vermeyeceğimiz egemenlik haklarımız vardır. ABD'nin S-400 üzerinden Türkiye'yi ablukaya almaya çalışması iyi niyetli değildir. ABD'den gelen mektup tam bir akıl tutulmasıdır. ABD'nin mektupçu bakan vekili Rusya'nın savunma sistemini alırsanız ağır sonuçlarına katlanırsınız diyor. Bu dil emperyalist ve zorba bir dildir. Bu dile Ortaçağ'da bile denk gelmek neredeyse imkansızdır. Bu mektubun buruşturulup gerisin geriye gönderilmesi gerekmektedir.

Kindar kalemlerle yazılan mektuptan anlamayız. Türkiye hiç kimseye mecbur, hiç kimseye mahkum değildir. Biz tamam demeden hiç kimse başaramaz. Biz susmadan hiçbir hain odak emellerine ulaşamaz. Türkiye S-400'ü alacaktır. Bu iş bitmiş, konu kapanmıştır. Gerisini ABD düşünmelidir.''

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal