MHP Lideri Bahçeli'den İş Bankası Çıkışı: Atatürk Yaşasaydı Reddederdi!

Partisinin grup toplantısında açıklamalar yapan MHP Lideri Devlet Bahçeli, İş Bankası polemiğine dahil oldu. Bahçeli "Atatürk yaşasaydı, CHP'yi mirasından men ederdi" dedi.

16.10.2018-11:42 - (Son Güncelleme: 16.10.2018-11:49) MHP Lideri Bahçeli'den İş Bankası Çıkışı: Atatürk Yaşasaydı Reddederdi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalar yaptı. CHP'nin İş Bankası hisselerinin gündeme gelmesiyle çılgına döndüğünü söyleyen Bahçeli, "Atatürk hayatta olsaydı, CHP'yi mirasından men ederdi." diye konuştu.

''SİZ KİM, ATATÜRK KİM''

Bahçeli, ''CHP, İş Bankası hisseleri gündeme taşıyınca çılgına döndü. CHP'nin Atatürk ile yolları çoktan ayrılmıştır. İş Bankası hisseleri hazineye verilmelidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk hayatta olsa CHP'yi mirasından men ederdi. Atatürk'ün gerçek varisi Türk halkıdır, CHP değildir. Siz kim Atatürk kim?'' diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GÜNDEME GETİRMİŞTİ

İş Bankası'ndaki hisselerin Hazine'ye verilmesini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ilk olarak geçen ay gündeme şu sözlerle getirdi, "Şu anda CHP, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü suistimal ederek, onun Cebi Hümayunu'ndan dediğim, İş Bankası hisselerinin yüzde 28'inin sahibi konumunda. Oradan para alamıyor fakat yönetim kurulunda dört mensubu var. Bu dört üye ne iş yapar? Buna bir bakılması gerek. Ben diyorum, bir defa Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu tür bir varlığı herhangi bir siyasi partinin boyunduruğu altına giremez. Girse girse Hazine'ye girer. Öyle mi?"

Erdoğan bu konuşmasından kısa zaman sonra MHP'ye 'ticari bir teklif' sunarak, mesele ile alakalı yasal düzenlemeye gidilebileceğinin işaretini verdi. Sonrasında da mesele ile alakalı bir teklif düzenlendiğini ve teklifin Meclis'e geleceğini duyurdu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de gecikmeden gereken desteği parti olarak vereceklerini ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal