MHP Lideri Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Suriye Çağrısı

Basın mensupları ile bir araya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin Suriye politikası ile alakalı açıklama yaparken "Erdoğan, İstanbul veya Ankara'da global güçler zirvesi yapmalı" dedi.

26.12.2018-10:44 - (Son Güncelleme: 26.12.2018-10:56) MHP Lideri Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Suriye Çağrısı

MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya geldi ve gazetecilerin sorularını cevapladı. Türkiye'nin dış politikaları hususunda önemli açıklamalar yapan Bahçeli, "Erdoğan, İstanbul veya Ankara'da global güçler zirvesi yapmalı" sözlerinikullandı.

FIRAT'IN DOĞUSUNA YAPILACAK OPERASYON

"Türkiye'nin terörle mücadelede çok net ve kararlı bir duruşu vardır. Bu Zeytindalı Harekatı ve Fırat Kalkanı olarak gerçekleştirilmiş, hayırlı neticeler alınmıştır. Türk halkı Fırat'ın doğusuna dönük harekatı arzuluyor. Olacağına inanıyoruz. Tam desteğimize devam ediyoruz."

ABD'NİN SURİYE'DEN ÇEKİLMESİ

"ABD'nin ortaya koymuş olduğu ve çok kişinin tahmin etmediği anda Suriye'den askerlerini çıkaracağına yönelik fikri yankı bulmuştur. Nedenlerinin ne olduğunu tam anlamak zor. Bunu öğrenebilmenin tek yolu ülkeyi idare eden kişilerin kamuoyunu bilgilendirmelerinde yarar vardır. ABD'nin ani kararının ardında ne yatmaktadır bilmiyorum, fakat tahmin edebilecek birikim içindeyiz."

PKK İLE MÜCADELE

"Türkiye'nin terörle mücadelesi sürüyor. Bunlarından birisi 1978 senesinde Lice'de PKK 1. Olağanüstü Kongresi'yle başlayan Büyük Kürdistan hayalinin 1984 senesinde Eruh baskınıyla dönüşen propagandasında Türkiye'nin terörle mücadelesinde önemli başarısı var. Terörün kökü kazınmalıdır. Kararlılık sürmelidir. Irak'ta özerk yapılanma söz hususu olmuştur. Suriye'de bir koridor kurulması ve devletçiğin kurulması yolundaki terör faaliyeti ihmal ediliyor."

ÖZGÜR ÖZEL-HULUSİ AKAR TARTIŞMASI

"CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, o çirkin sözleri, aşağılayıcı bakış açısı ne CHP'ye yarar sağlar, ne Türkiye'ye yarar sağlar. En büyük zararı da o kişi görür. İtibarı sıfırlanmış kişi olarak halk arasıda kabul görür duruma gelmiştir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal