MHP Lideri Bahçeli, Binali Yıldırım'ın Muhtemel İstanbul Adaylığı Hakkında Konuştu

MHP Lideri Devlet Bahçeli'den Binali Yıldırım'ın olası İstanbul adaylığı ile alakalı açıklamalar yaptı. Bahçeli, "Binali Yıldırım, aday olursa o zaman karar verir Meclis Başkanlığı'ndan istifa edip etmeyeceğine" dedi.

26.12.2018-11:48 - (Son Güncelleme: 26.12.2018-11:33) MHP Lideri Bahçeli, Binali Yıldırım'ın Muhtemel İstanbul Adaylığı Hakkında Konuştu

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bahçeli, Yıldırım'ın istifa edip etmeyeceği meselesi ile alakalı, "Binali Yıldırım, İstanbul Belediye Başkanı adayı olursa, o vakit karar verir Meclis Başkanlığı'ndan istifa edip etmeyeceğine" dedi.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar:

"Cumhur İttifakı'nın Sayın Binali Yıldırım Bey, hem parti genel başkanı hem başbakan olarak görüşmeleri yapan, yapıcı, geliştirici yaklaşımlar sergileyen bir şahsiyet olmuştur. Sonrasında Meclis Başkanı olmuştur. Aynı milletvekili gibi bunu tartışmaya lüzum yok. Milletvekili olursa ya devam edecek ya da belediye başkanlıığna sürdürecek. Aday gösterildiği zaman, istifası lazım olur mu lazım olmaz mı tartışmasıyla bunu çıkmaz sokağa götürme çalışmasına lüzum yoktur."

"YILDIRIM İSTİFA EDERSE KİMİN MECLİS BAŞKANI OLACAĞI O GÜN GÜNDEME GELECEKTİR"

"Adaylığı duyuruldupu gün tercihini belirleyecektir. Belediye başkanlığını seçerse, kimin Meclis başkanı olacağı o gün gündeme gelir. Şimdiden vazifesinden ayrılarak, belediye başkanı adayı olduğu vakit Binali Yıldırım'ın adaylığını gölgede bırakır."

"Tüm dikkat Meclis'te partiler içinde Meclis Başkanı kim olacağa yönlenir. Onun için devlet idare edilecekse merdiven gibi çıkmakta yarar var. Aday gösterildiği vakit seçilinceye dek Meclis Başkanlığı'nda yarar görürüz. MHP olarak, aklın gereği nedir, AK Parti'nin seçeceği adayı seçtirmek olacaktır. Meclis Başkanlığı krizini krizlerin üstüne koymanın yararı yoktur."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal