MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Büyükşehir Teklifi AK Parti'yi Harekete Geçirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Halk büyükşehir belediye başkanını seçsin, ilçe belediyelerine o karar versin" teklifinin ardından AK Parti kulisleri hareketlendi. Rafa kaldırılan büyükşehir kanununun yeniden gündeme geleceği iddia ediliyor.

04.04.2019-09:16 - (Son Güncelleme: 04.04.2019-09:19) MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Büyükşehir Teklifi AK Parti'yi Harekete Geçirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Büyükşehir belediye başkanını seçelim. O da aldığı vazife ve yetkiye dayanarak ilçe belediye başkanlarını seçsin" demişti. Bu teklifin AK Parti ve MHP kurmaylarını harekete geçirdiği, rafa kaldırılan büyükşehir kanunu ile alakalı çalışmalarını tekrar başlatıldığı öne sürüldü.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; MHP kurmayları, Bahçeli'nin Büyükşehir kanunu ile alakalı önerisinin AK Parti ile MHP arasında kurulan milli mutabakat komisyon çalışmalarında gündeme geldiği bildiriliyor. Büyükşehir kanunu ile alakalı görüşmeler esnasında her iki partinin kurmaylarının da çalışmalar yürüttüğü, daha sonra rafa kaldırıldığı kaydediliyor. AK Parti ile MHP'nin yaptığı çalışmalar esnasında, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kurum ve kurallarıyla yerleşmesine dönük yapılan çalışmalardan sebeple Büyükşehir kanunundan vazgeçildiği bildiriliyor. Bahçeli'nin teklifinin sonrasında AK Parti ve MHP kurmaylarının, daha önce rafa kaldırılan büyükşehir kanunuyla alakalı çalışmalarını tekrar başlattığı bildirildi.

YERELDE İTTİFAK YASAL HALE GELECEK

2023 hedeflerine kilitlenen AK Parti ve MHP kurmayları, yeni bir seçim yasası hazırlamak için düğmeye bastı. Hazırlanacak kanunla tüm seçim yasalarının tek bir çatı altında bir araya getirilmesi düşünülüyor.

Bununla beraber yerel seçimlerde kurulan ittifakın kauni alt yapısı düzenlenmiş olacak. Binali Yıldırım'ın TBMM başkanlığı döneminde İBB başkanı olarak aday gösterilmesinin sonrasında istifa süreciyle beraber yeni tartışmalar meydana gelmişti. Büyükşehir belediye başkam adayı olmasının ardından kimlerin görevden ayrılıp ayrılmayacağı da kanunla tespit edilecek. AK Parti ve MHP kurmaylarının, büyükşehir kanunuyla alalalı çalışmalarını ilerleyen günlerde bitirmesi bekleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal