MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na: Dokunulmazlık Zırhına Bürünmemeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili dokunulmazlık açıklamasını yineledi. Bahçeli, "Bu kadar kırıcı, karıştırıcı konuşmayı yapan kişi dokunulmazlık zırhına bürünmemeli, önünü açmalı" dedi.

11.05.2019-13:18 - (Son Güncelleme: 11.05.2019-13:10)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli basın mensupları ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Orucunu hurma, zeytin, kaymak ve yoğurt çorbası ile açan Bahçeli, İstanbul seçimleriyle alakalı programını aktardı; gündem ile alakalı soruları cevapladı.

Bahçeli, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesi için "Sayın Cumhurbaşkanının söylediği biçimiyle; çözüm sürecini kapsamayan fakat avukatının isteğine verilen bir yanıttır. Bana sorarsanız avukatıyla görüşsün” diye yorumladı. Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

DOKUNULMAZLIK TARTIŞMASI

YSK'nın üstünde tekrar tartışmaları değerlendirip karara bağlayacak bir herhangi bir kurum bulunmuyor, saygı duymak lazım. Kılıçdaroğlu çok hırçın bir üslupla tartışma zemini açtı, YSK'nın yedi üyesini ‘çete' olarak itham etti. Bu kadar kırıcı, karıştırıcı konuşmayı yapan kişi dokunulmazlık zırhına bürünmemeli, önünü açmalı. YSK'nın bu incitici davranış karşısındaki hakkını koruyabilmek bakımından dokunulmazlığın kaldırılması aşamasında talepte bulunabilir. Fezleke ile bir genel başkanı TBMM'ye taşımak yerine kendisinin iradesiyle TBMM'ye gelmesini demokratik bakımdan daha ahlaki bulduğumu söylemek için teklif yaptım.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal