MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mansur Yavaş'ın Adaylıktan Çekilmesi Gerektiğini Söyledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş hakkında önemli açıklamalar yaptı. Bahçeli, Mansur Yavaş'a adaylıktan çekil çağrısı yaptı.

13.03.2019-12:12 - (Son Güncelleme: 13.03.2019-12:32) MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mansur Yavaş'ın Adaylıktan Çekilmesi Gerektiğini Söyledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sahte senet söylentileri ile alakalı hakkında iddianame hazırlanan CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'a "Çekil" çağrısı yaptı.

Önceki gün Kırıkkale mitinginin sonrasında verdiği molada, kendisini takip eden bir grup gazeteci ile sohbet eden MHP Lideri Bahçeli, Mansur Yavaş hakkında önemli açıklamalar yaptı. Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"ÇEKİL" ÇAĞRISI

"Bana göre hem CHP'ye olan saygısından, hem Kılıçdaroğlu tarafından dayatılarak yapılmış olması göz önüne alındığı zaman o vakit kişinin, 'Ben soruşturma sonucu alınıncaya dek, siyasi olarak CHP'nin temsilinde hem şahsıma, hem partime bir zarar vermemek, hem de mahalli idareler seçimlerini gölgeye düşürmemek için adaylıktan çekiliyorum' demesi en ahlaki açıklamadır.

Ve soruşturmanın sonucu alınınca kadar bu kararı aldığını ifade edecek. Sonucu aldıktan, adaylıktan çekildikten sonra yeniden bunun aday olması vesaire gibi koşul da yok. Yani büyükşehir belediye başkan adaylığını noktalaması lazım. Hem kendisinin gelecekteki siyasetinin devamı bakımından, hem CHP bakımından hem de hukuki açıdan soruşturmanın sonucu alınıncaya dek böyle olmasında fayda var. Kendisinin seçimi kazanma olasılığının çok yüksek olduğu bir dönemde 'kumpas kuruluyor' gibi geçmişten bugüne dek her boyutuyla tartışılan bir kavramı, kendi şahsında gündeme taşıması da doğru değil."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal