MHP Aydın Adayı Ümmet Akın: Aydın Yüzde 99 MHP'ye Bırakılacak

MHP'nin Aydın büyükşehir belediye başkan adayı olarak gösterdiği Ümmet Akın, Aydın'ın yüzde 99 ihtimalle MHP'ye bırakılacağını söyledi.

11.12.2018-12:36 - (Son Güncelleme: 11.12.2018-12:28) MHP Aydın Adayı Ümmet Akın: Aydın Yüzde 99 MHP'ye Bırakılacak

AK Parti ve MHP arasında ittifak görüşmelerinin devam ettiği son büyükşehirlerden olan Aydın'da hangi partinin aday göstereceği merak meselesi oldu. MHP'nin aday olarak duyurduğu Ümmet Akın, "Aydın yüzde 99 MHP'ye kalacak" derken; AK Parti'li eski vekil Mehmet Erdem ise Aydın'da AK Parti'nin aday göstermesini istediğini söyledi.

"BİR İKİ GÜNE RESMİ AÇIKLAMA YAPILIR"

MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın, yüzde 99 olaslılıkla AK Parti'nin de desteğini alacaklarını ifade etti. Cumhur İttifakı kapsamında hareket edileceğini söyleyen Ümmet Akın, "Hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hem de Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'na uyacaklarını ifade ediyor. Bu mesele halen görüşülüyor. Aydın'da büyükşehir belediye başkan adayı hususunda AK Parti ve MHP arasında ittifak olup olmayacağı ilerleyen günlerde netleşecek. Bununla alakalı bu aşamada konuşmak çok doğru değil fakat atılan adımlar olumlu doğrultuda ilerliyor. Aydın Büyükşehir, MHP'ye bırakılacak gibi görünüyor. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gerçekleştirmiş olduğu açıklama sırasında bir basın mensubu sordu. MHP'nin aday açıkladığı şehirlerde nasıl bir çizgi belirlediniz biçimindeki soruya Çelik, 'Onlar bizim anlaşmada kaldığımız belediyeler' biçiminde bir açıklaması oldu. Aydın, MHP'ye bırakıldı gibi görünüyor. 1-2 güne dek resmi açıklama gelir. Bekleyip görmek gerek. Büyüklerimiz en doğru kararı verecektir fakat yüzde 99 olasılıkla bize bırakılacak ve el birliğiyle seçimi kazanacağız" biçiminde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal