MGK Toplantısının Ardından Bildiri Açıklandı

MGK bildirisinde, Yunanistan açıkça uyarıldı ve seçim güvenliğine vurgu yapıldı.

30.05.2018-21:18 - (Son Güncelleme: 30.05.2018-21:38)

Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının sonrasında bildiri yayımlandı.

SEÇİM GÜVENLİĞİ

Açıklanan MGK bildirisinde, seçimlerin huzur ve güven içerisinde yapılabilmesi için alınan önlemlere dair şu ifadeler kullanıldı:

''Suriye meselesine taraf olan ülkelerin, öncelikle barış ve huzurun sağlanması ile insani acılara son verilmesine yönelik sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiği, Irak’taki gelişmelerin de yakından takip edildiği ifade edilmiştir. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ile 27. Dönem Milletvekili genel seçiminin, huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesi için alınan tedbirler hakkında Kurul’a bilgi sunulmuştur.”

TERÖRER DESTEK VEREN ÜLKELER

MGK tarafından açıklanan bildiride, proje terör örgütlerine açık veya gizli destek veren ülkelerin uluslararası hukuka uygun hareket etmeleri gerektiğine vurgu yapıldı.

"HAKLARIN KULLANILMASINDA TEREDDÜT EDİLMEYECEK"

Açıklanan bildiride, Ege ve doğu Akdeniz'deki kışkırtmalarda uluslararası antlaşmalardan doğan hakların kullanılmasında tereddüt edilmeyeceğin altı çizildi. Ve şu ifadeler kullandı:

''Türkiye’nin daima barış ve istikrardan yana olduğuna işaret edilerek, Birleşmiş Milletler kararları ile uluslararası hukuk normları başta olmak üzere, ikili antlaşmalara bağlı olduğu, bütün ülkelerin hak ve menfaatlerine saygı duyduğu hassaten vurgulanmış; ülkemizin karada, denizde ve havada kendi hak ve menfaatlerini korumadaki kararlılığı bir kez daha güçlü şekilde beyan edilmiştir. Ege ve Doğu Akdeniz’deki kışkırtmalar karşısında, Türkiye’nin uluslararası antlaşmalardan kaynaklanan haklarını sonuna kadar kullanmakta tereddüt etmeyeceği vurgulanmıştır.''

"TÜRKİYE FİLİSTİN DAVASINA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEK"

Milli Güvenlik Kurulu toplantısında Türkiye'nin her zaman, her alanda Filistin davasına sahip çıkmaya devam edeceği, desteğin uluslararası platformda devam ettirileceğine vurgu yapıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal