Mevlüt Uysal Büyükçekmece'de Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, Büyükçekmece'de vatandaşlarla buluştu.

28.02.2019-10:32 - (Son Güncelleme: 28.02.2019-10:54) Mevlüt Uysal Büyükçekmece'de Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, Büyükçekmece'de vatandaşlarla buluşma gerçekleştirdi Özel bir fabrikanın personeli ve Karaağaç Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlarla 'Söz Sizde' programında vatandaşların sorularını yanıtlayan Başkan Mevlüt Uysal, 'Bir mahalle yapalım ki etraftan insanların gelip ziyaret ettiği, mahallelinin de o eski Osmanlı kültürüyle yaşadığı ortamı yaşatalım' ifadelerini kullandı.

BÜYÜKÇEKMECE'NİN SIKINTILARINI DİNLEDİ

31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Büyükçekmece'de seçim çalışmalarına devam eden Başkan Mevlüt Uysal, Büyükçekmecelilerle 'Söz Sizde' programlarında buluştu. İlk programına, Özel bir fabrikanın personellerinden Büyükçekmece'nin sorunlarını dinleyen Mevlüt Uysal, 'Sizi, İstanbul'da yaşadığınızı hissetmeniz için her şeyi yapacağız' şeklinde konuştu.

Karaağaç Mahallesi'nde esnafla bir araya gelen Uysal, CHP Seçim Bürosu'na uğrayarak 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarında başarılar diledi ve karanfil hediye etti.

MAHALLENİN, OSMANLI KÜLTÜRÜ VE MİMARİSİ İLE YAŞADIĞI ORTAMI KURALIM

Karaağaç Mahallesi'nde, vatandaşlar ile 'Söz Sizde' programında buluşan Başkan Mevlüt Uysal, mahallede dönüşümün sinyalini verip, 'Burada 3 tane mahallemiz var. Çakmaklı, Karaağaç ve Ahmediye mahallelerimiz. Bu üç mahallemizi sıfırdan yapsak. Yaparken de Türkiye'nin her tarafını dolaşsak, sizin kalkıp göçüp geldiğiniz Bulgaristan'dan, Batı Trakya'dan bizim kültürümüze uygun o köyler varsa o köyleri dolaşsak mimarları göndersek ve burada toplamda 200 hane var. 200 haneyi mahalle meydanı, mahalle camisiyle, mahallenin kasabı ve fırınıyla öyle bir yapalım ki, Cumalıkazık Köyü'ne turizm ziyaretleri düzenleniyor ya, ya da burada Polenezköy'e hafta sonları gidiliyor ya öyle bir mahalle yapalım ki etraftan insanların gelip ziyaret ettiği, mahallelinin de o eski Osmanlı Kültürüyle yaşadığı ortamı yaşatalım. Eğer bunu yaparsak mahallede her şeyi yenilemiş olacağız. Mahalle ama şehir hayatı olan bir köy. Mahalle ama bizim eski kültürümüze yansıtan mahalle. Mahalle ama eviyle izolasyonuyla en modern yaşam kalitesi sunacak bir mahalle. Mahalle ama Mahallenin gençlerin bilgi evinden kütüphanesine, spor salonuna kadar her şeyin olduğu bir mahalle' şeklinde konuştu.

Başkan Mevlüt Uysal, Karaağaç Mahallesi'nin etrafında ki villa siteleri hakkında, 'Burası köy ama hemen yanı başında villaların olduğu bir yerde, buranın bu kadar mağdur olmasının bir mantığı yok. Yani buradaki köyümüzde de şehirli hayatını yaşatmamız lazım bunun için hizmete şart bizde bu hizmetlere talibiz diyoruz' ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal