Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Brunson ve Kaşıkçı Açıklaması!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Biz her zaman bu işi yaptırımlar değil yargı çözer dedik. Yargı da bir ceza verdi. Buna herkesin saygı duyması gerekir" açıklamasında bulundu.

13.10.2018-17:36 - (Son Güncelleme: 13.10.2018-17:41) Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Brunson ve Kaşıkçı Açıklaması!

Mevlüt Çavuşoğlu Londra'da basın muhabirlerine yaptığı konuşmasında ABD'li rahip Andrew Brunson'ın serbest bırakılması ve kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında açıklamalarda bulundu..

Rahip Brunson'ın kendi tercümanlarının şikayetleri üzerine tutuklandığını ifade eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Biz her zaman bu işi yaptırımlar değil yargı çözer dedik. Yargı da bir ceza verdi. Buna herkesin saygı duyması gerekir" açıklamasında bulundu.

Çavuşoğlu, 'Bu şekilde yaptırım uygulamar ve tehditlerle işler çözülmez. Bu işi ne çözer yargı çözer.  Aramızda anlaşmalar uluslararası hukuk var. ABD umarım anlamıştır.' dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ortadan kaybolan Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkcı ile ilgili olarak, 'Suudların teklifiyle bir ortak çalışma grubunun oluşturulması konusunda görüş birliği var. Dünya gündeminde bu konu var. Ortada kaybolan bir şahıs söz konusu. Herkesin duyarlılık göstermesi doğal. Yalnızca İngilizler değil, herkes bu konunun çözülmesini istiyor' açıklamasında bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal