Mevlüt Çavuşoğlu: Aksi Takdirde Biz Müdahale Ederiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile yaptığı toplantının sonrasında, "Yol haritası uygulanırsa YPG Menbiç'ten çekilecek. Aksi takdirde biz Afrin'de olduğu gibi teröristlere müdahale etmek durumundayız" diyerek sert konuştu.

27.04.2018-17:42 - (Son Güncelleme: 27.04.2018-17:38) Mevlüt Çavuşoğlu: Aksi Takdirde Biz Müdahale Ederiz

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı için Belçika’da bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya geldi. Toplantı ardından basın çalışanlarının sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, şu şekilde konuştu:

"Toplantımızda daha önce Suriye ile ilgili çalışma grubumuzun ön mutabakatı sağladığı yol haritasının bir an önce iki bakan tarafından onaylanması konusunda anlaştık."

MÜNBİÇ KONUSUNDA ABD İLE ORTAK HAREKET EDECEĞİZ

Bakan Çavuşoğlu "Münbiç modelini Suriye'nin diğer kesimlerinde, özellikle Fırat'ın doğusunda uygulayacağız. Böylelikle ikili ilişkilerimizde gerginliği yol açan bir hususta da beraber adım atmış olacağız" diye konuştu.

YOL HARİTASI UYGULANIRSA YPG MÜNBİÇ'TEN ÇEKİLECEK

Bakan Çavuşoğlu Menbiç'teki YPG varlığına dair, "Yol haritası uygulanırsa YPG Menbiç'ten çekilecek. Aksi takdirde biz Afrin'de, Kandil'de olduğu gibi teröristlere müdahale etmek durumundayız. Pompeo'yu kararlı gördüm neler yapmamız gerektiğini konuştuk. " şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri içinaşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal