Mevlüt Çavuşoğlu: ABD'nin Arabuluculuğu Bitmiştir

Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına dair önemli açıklamalarda bulunurken, ABD'nin arabulucuk konumunun bittiğini açıkladı.

14.05.2018-21:39 - (Son Güncelleme: 14.05.2018-21:07) Mevlüt Çavuşoğlu: ABD'nin Arabuluculuğu Bitmiştir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail’in saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

'BİR DEVLET TERÖRÜ VAR, KATLİAM VAR'

Maalesef şehit sayısı 52'ye çıktı. Bir taraftan müzikli eğlenceli açılış, diğer yanda katliam. İkisi de aynı yerde yaşanıyor. Amerika'nın bir dayatması. Tüm dünyanın karşı çıkamsına rağman ABD'nin bu dayatması ciddi bir durum yarattı.

Yaralanan insan sayısı 2 bin civarında. Acımadan gerçek mermilerle ateş açıyorlar. Bir devlet terörü var, bir katliam var. Sadece devlet olarak bir tavrı değil, milletimizin tavrı net ve ortak bir tavır.

İsrail'dek insanlar da görüyor bunu. Filistin'deki kardeşlerimizin gösterisi barışçı. Barışçı gösteri yapanlara bile tahammülleri yok. Buna duyarsız kalamayız. Dünya sussa da biz susmayacağız dedik.

Ankara'da bakanlar kurulumuz başlıyor. Başbakan başkanlığında. Sayın cumhurbaşkanımızın başkanlığında biz de bir toplantı yapacağız.

'ABD'NİN ARABULUCULUĞU ARTIK BİTMİŞTİR'

ABD’nin arabulucuk konuma ilişkin konuşan Mevlüt Çavuşoğlu ‘’Kudüs, Filistin davası hepimizin ortak davası. Arap Birliği olsun, her bir ülke net tavrını koymalıdır. ABD'den korkmaya gerek yok. Bir kere ölürüz, bin kere ölmeyiz. Maalesef bazı ülkeler son zamanlarda ABD korkusu nedeniyle bu meselede sesini çıkaramıyor. Filistin davasını yalnız bırakmayacağız. ABD'nin arabuluculuğu artık bitmiştir. Çünkü bunun için tarafsız ve dengeli olmanız lazım. ABD, kendinden çok İsrail'e hizmet ediyor. ABD (Filistin meselesinde) arabuluculuk yapamaz, güvenilirliğini kaybetti.’’ İfadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal