Metin Tolan

Almanya'nın en köklü üniversitelerine rektör olarak seçilen Metin Tolan'ın kim olduğu merak ediliyor ve araştırılıyor. Almanya'da BioNTech şirketinin kurucusu Uğur Şahin'in ardından bir başka Türk kökenli bilim insanı Prof. Doktor Metin Tolan kimdir? Metin Tolan nereli ve kaç yaşında?

28.01.2021-17:08 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-17:08) Metin Tolan

Türk fizikçi Metin Tolan, Almanya'da bir ilke imza atarak ülkemizi gururlandırdı.  Almanya'nın en köklü üniversitesi olan Göttingen Georg-August'un başına Türk kökenli bilim insanı Profesör Doktor Metin Tolan geldi. Metin Tolan kimdir? Metin Tolan kariyeri hakkında detaylı bilgiler...

ALMANYA'DA REKTÖR SEÇİLEN METİN TOLAN KİMDİR?

Annesi Alman, babası Türk olan Tolan, 1965'te Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaletinde dünyaya geldi. Kiel Üniversitesinde Fizik ve Matematik eğitimi alarak 1993'te doktor unvanını elde eden Tolan, Bir süre ABD'de araştırmalar yaptı. Tolan 1998 yılında deneysel fizik alanında Kiel Üniversitesinde doçent oldu.

2001 yılında Dortmund Teknik Üniversitesinde deneysel fizik dalında profesörlüğe başlayan Tolan 2004-2008 yılları arasında Dortmund Teknik Üniversitesi Fizik Bölümünde dekanlık, 2008-2020 yılları arasında rektörlük kurulu üyeliği ve rektör yardımcılığı yaptı.

OY BİRLİĞİYLE REKTÖRLÜK GÖREVİNE GETİRİLDİ

Profesör Tolan, 1737 yılında kurulan üniversitenin bünyesindeki senato tarafından oy birliğiyle rektörlük görevine getirildi. Üniversite vakfının mütevelli heyeti de seçimi onayladı. Böylece Almanya tarihinde ilk defa Türk kökenli bir bilim insanı, köklü bir üniversitenin rektörü olarak adını tarihe yazdırdı.

Rektör seçilen Tolan da kendisine olan güvenden dolayı mutlu olduğunu söyledi. 'En iyi üniversitelerden birinin rektörlüğüne seçilmek büyük bir onurdur. Üniversiteyi ilerideki görevlere hazırlamak için daha çok çalışacağız' açıklamalarında bulundu.

Çok sayıda ödüle ev sahipliği yapan ünlü Göttingen Üniversitesi, 30 bin öğrenciye de ev sahipliği yapıyor. Üniversitenin bünyesinde 212 dalda eğitim görme imkanı bulunuyor. Profesör Tolan'ın rektörlük görevine ilkbaharda başlaması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal