Meteroloji'den Marmara Bölgesi İçin Rüzgar ve Kar Yağışı Uyarısı

Meteoroloji Marmara Bölgesi için bir uyarı yayınladı. Yapılan uyarıda Marmara Bölgesi için saatte 70 KM'i geçecek rüzgar uyarısı yapan MGM, bölgede aynı zamanda karla karışık yağmurun da yağabileceğini açıkladı.

27.02.2019-09:21 - (Son Güncelleme: 27.02.2019-09:06) Meteroloji'den Marmara Bölgesi İçin Rüzgar ve Kar Yağışı Uyarısı

Hava sıcaklıklarının bazı yerlerde 4 ila 8 derece düceğini açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), vatandaşları son dakika aksaklıkları yaşamamaları konusunda uyardı. Marmara Bölgesi için saatte 70 KM'i geçecek rüzgar uyarısı yapan MGM, bölgede aynı zamanda karla karışık yağmurun da yağabileceğini tahminlerine ekledi. 

Diğer yandan Hakkari bölgesi ve Bolu, Düzce, Sakarya bölgesi için de yoğun kar yağışının sebep olabileceği buzlanma ve don olayına karşı uyarı geldi.

İşte, MGM’den alınan en güncel hava durumu verileri

Günün hava durumu verilerine göre kar yağışı ve fırtına uyarısı yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ise dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

İstanbul ve etrafı için karla karışık yağmur tahminini verilerine ekleyen MGM, hava sıcaklıklarının ise 4-8 derece arasında düşeceğini bilgilerine ekledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Çoğunlukla karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak biçiminde beklenen yağışların; Bolu, Düzce, Sakarya'nın güneydoğusu, Hakkari ve Şırnak’ın doğusu ile Van’ın güney ilçelerinde yoğun olacağı düşünülüyor. Rüzgarın; Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile akşam saatlerinden itibaren İç Anadolu’nun güneyi ve Akdeniz’in iç taraflarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal