Meteoroloji'den Yağmur ve Kar Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, havanın yurt genelinde çok bulutlu ve yağmurlu geçmesi bekleniyor.

29.02.2020-11:11 - (Son Güncelleme: 29.02.2020-10:58) Meteoroloji'den Yağmur ve Kar Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son günlerde yaptığı açıklamalarla, vatandaşlara fırtına ve yağmur uyarısında bulundu. İstanbul'da gece saatlerinde başlayan yağmurun gün boyu etkili olması beklenirken, yağışların; Göller Yöresi, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Yozgat, Kayseri, Niğde, Karaman ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

METEOROLOJİ ÇIĞ TEHLİKESİNE KARŞI UYARDI

Öte yandan alınan tahminlere göre, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ile Çanakkale'nin doğu, Balıkesir'in kuzey, Antalya'nın doğu ve Konya'nın güney ilçelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

BATI VE GÜNEY KESİMLERDE SICAKLIK AZALACAK

Hava sıcaklığının batı ve güney kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmaması bekleniyor. Rüzgarın, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı, Ege ile Batı Akdeniz'in batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde eseceği ön görülüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal