Meteoroloji'den Vatandaşlara Kritik Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre; Yurt çapının çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

30.11.2018-10:52 - (Son Güncelleme: 30.11.2018-10:44)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre; Yurt çapının çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Bilecik, Kütahya ve Sivas çevrelerinde karla beraber yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Düzce ve Karabük çevrelerinde şiddetli (21 – 50 kg/m2),Mersin çevreleri, Adana'nın batı kesimleri, Adıyaman ve Şırnak çevrelerinde çok şiddetli ve yer yer şiddetli (51 – 100 kg/m2) olması bekleniyor. Sabah ve gece vakitlerinde İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

RÜZGARIN HIZI SAATTE 60 KM'Yİ BULACAK

Hava sıcaklıklarının yurdun batı bölgelerinde düşeceği, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik yaşanmayacağı bekleniyor. Rüzgarın özellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta şiddette; Batı Karadeniz'in batısı, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden şiddetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar ise şu şeklde:

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Düzce ve Karabük çevrelerinde şiddetli (21 – 50 kg/m2),Mersin çevreleri, Adana'nın batı kesimleri, Adıyaman ve Şırnak çevrelerinde çok şiddetli ve yer yer şiddetli (51 – 100 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden oluşabilecek muhtemel ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yağış anında şiddetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Rüzgarın; Batı Karadeniz'in batısı, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu kesimlerinden şiddetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı (deniz ulaşımında aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal