Meteoroloji'den Uyarı Üstüne Uyarı! İstanbul'a Kar Ne Zaman Gelecek?

Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Coşkun Ankara'da yarın gece vakitlerinden itibaren kar yağışının başlayacağını, İstanbul'da ise kar yağışının beklenmediğini belirtti.

10.12.2018-17:10 - (Son Güncelleme: 10.12.2018-16:55)

Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Coşkun Ankara'da yarın gece vakitlerinden itibaren kar yağışının başlayacağını, İstanbul'da ise kar yağışının beklenmediğini belirtti.

TÜRKİYE YAĞIŞLI HAVANIN ETKİSİ ALTINA GİRECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye'nin önce Balkanlar üzerinden gelen yeni bir yağışlı ve soğuk hava etkisine, sonrasında da Perşembe günü de Orta Akdeniz'den gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceğini ifade etti.

İSTANBUL'DA MEYDANA GELEBİLECEK SU BASKINLARINA KARŞI UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Coşkun imzasıyla yayınlanan açıklamada ülkenin tamamına yakının yağış ve soğuk havanın etkisine gireceği ifade edildi. Coşkun İstanbul'da bu gece vakti etkili olacak sağanak yağış neticesinde meydana gelebilecek su baskınları ve ulaşımdaki aksaklıklara karşı vatandaşları temkinli olması hakkında uyardı.

EGE VE AKDENİZ'DE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK BEKLENİYOR

Türkiye bu akşamdan itibaren yeni ve yağışlı bir havanın etkisi altına girecek. Meteoroloji Genel Müdürü Coşkun'un açıklamasına göre yurdun büyük bir bölümü bugün, yarın ve Çarşamba günü yağışlı havanın etkisi altına girecek. Özellikle yağmur ve sağanak şeklinde beklenen yağışlar Ege ve Akdeniz'de gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.

DOĞUDA KAR BATIDA YAĞIŞ

Yağışların bugün akşam vakitlerinden itibaren ve gece boyunca ise İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa ve Yalova, Antalya'nın doğu ilçeleri ile Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevrelerinde şiddetli olacağı bekleniyor. Yağışlar yarından itibaren Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise kar şeklinde olacak. Diğer yandan Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Ege'de Salı günü karla beraber yağmur yağacak.

BAŞKENTE SALI GECESİ KAR

Çakır'ın yapıtığı açıklamaya göre Çarşamba günü ülkenin iç kesimlerinin tamamında karla beraber yağmur ve kar yağışı olacak. Çakır, Ankara'da bu akşam ve yarın sabah vakitlerinden itibaren yağmur görüleceğini, öğleden sonra ise ara verecek yağışların ardından gece yarısından itibaren kar yağışı başlayacağını açıkladı.

İSTANBUL'DA KAR BEKLENMİYOR

Çakır İstanbul'da ise kar yağışının beklenmediğini ifade etti. İstanbul'da ilerleyen 3 gün aralıklarla görülecek yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların bu akşam ve gece boyunca şiddetli olması bekleniyor. Oluşabilecek su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları hakkında uyarıldı.

İZMİR'DE SAĞANAK

Türkiye'nin 3'üncü büyük kenti İzmir'de ise bugün ve yarın sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış tahmin ediliyor. İlde iki gün devam edecek yağışların şiddetli olacağının beklendiği ifade edildi.

PERŞEMBE YENİ BİR YAĞIŞ

Perşembe günü ise Türkiye'nin bu kez Orta Akdeniz'den gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceği açıklandı. Rüzgarın bu gece ve yarın İç Anadolu, Akdeniz, Doğu Anadolu'da, Çarşamba günü ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde fırtına şeklinde eseceği ifade edildi. Çakır, bu bölgelerde yaşayan vatandaşları soba zehirlenmelerine karşı dikkatli olmaları hakkında uyardı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal