Meteorolojiden Üç Büyük Şehre Alarm

Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, Türkiye'nin Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceğini söyledi. İstanbul'da yaşayanları uyardı.

02.01.2019-18:22 - (Son Güncelleme: 02.01.2019-19:33) Meteorolojiden Üç Büyük Şehre Alarm

Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun’dan yazılı bir açıklama geldi. Coşkun yaptığı yazılı açıklamada, bugün ve yarın artması beklenen hava sıcaklıklarının yarın akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerde, cuma gününden itibaren ise iç kesimlerde tekrar azalacağını tahmin ettiklerini ifade etti.

Meteoroloji Genel Müdür Coşkun, yarından itibaren yurt genelinde yağışlı havanın olacağını söyledi. Hafta sonu ise tüm ülkede kar ve yağmurun şiddetini artıracağını belirtti.

Hafta sonu yurt genelinde kar ve yağmurun beklendiğini kaydeden Coşkun, "Cumartesi günü Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu dışında ülkemizde yağışların görüleceği, yağışların güney ve batı kıyılar ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Akdeniz bölgesinin kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur, Marmara'nın batısı ile Toroslar'da kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Pazar günü, ülkemizin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği, yağışların; güney ve batı kıyılar ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor" dedi.

Coşkun İstanbul, Ankara ve İzmir'de beklenen hava durumu ile ilgili şu açıklamada bulundu. Ankara’da karla karışık yağmur beklendiğini söyleyen Coşkun, İstanbul’da bu akşamdan itibaren yağmurun başlayacağını ve Cuma, Cumartesi, Pazar günü aralıklarla kar yağışlarının gerçekleşeceğini belirtti. İzmir’de ise kar yağışının beklenmediğini belirten Mutlu Coşkun, İzmirlileri ise rüzgardan korunma konusunda uyardı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal