Meteoroloji'den Tatilcilere Kötü Haber

Meteoroloji'den bayram tatili için plan yapanlara kötü haber geldi. Yapılan tahminlere göre bugün ülkenin hemen hemen bütününde yağış ve yer yer şiddetli yağış bekleniyor.

16.06.2018-10:33 - (Son Güncelleme: 16.06.2018-10:37)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre, bugünden sonra yurdun büyük kısmında yağışlı hava etkisini gösterecek. Öğleden önce batı şehirlerinde etkili olmaya başlayan yağış, öğlenin ardından Güneydoğu Anadolu ve Zonguldak, Sinop, Samsun, Ordu haricinde tüm ülkede etkili olacak.

ÇARŞAMBA GÜNÜNE KADAR SÜRECEK

Bayram tatilini fırsat bilip sahillere kaçan tatilcilere kötü haber Meteoroloji'den geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre, bugünden sonra ülkenin büyük kısmında yağışlı hava etkisini gösterecek. Öğleden önce batı taraflarında etkili olmaya başlayan yağış, öğlenin ardından Güneydoğu Anadolu ve Zonguldak, Sinop, Samsun, Ordu haricinde tüm yurtta etkisini hissettirecek. Akşam saatlerinde yavaş yavaş etkisini kaybedecek yağmur, Karadeniz ve Marmara ve Ege'nin sahil tarafını terk etmeyecek. Yağışlı hava Çarşamba gününe kadar etkisini tüm ülkede ara ara devam ettirecek.

Alınan son tahminlere göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Mersin, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş taraflarının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı düşünülüyor. Yağışların; Rize, Artvin'in kuzey ilçeleri, Antalya, Burdur, Isparta, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Çorum, Bolu, Düzce, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya taraflarında bölgesel olarak şiddetli (21-50 kg/m2) olması tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR DA DÜŞÜYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahminlere göre hava sıcaklığı batı taraflarda 3 ila 6 derece düşecek, diğer yerlerde dikkate değer bir değişiklik yok. Rüzgarın, çoğu zaman batı ve güneybatı, ülkenin kuzey taraflarında doğu ve kuzeydoğu istikametinden hafif, ara ara orta şiddette, öğle saatlerinde Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güneybatısında bazen şiddetli olarak (30-50 km/sa) esmesi tahmin ediliyor.

Bazı şehirlerde tahmin edilen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde:

Ankara: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinin ardından sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların akşam ve gece saatlerinde bölgesel olarak şiddetli olacağı  tahmin ediliyor.) 29

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, ara ara sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

İzmir: Parçalı bulutlu, ara ara sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, ara ara sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Adana: Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

Antalya: Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor.) 27

Samsun: Parçalı bulutlu, gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Trabzon: Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 33

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal