Meteoroloji'den Son Dakika Sağanak Uyarısı!

Ülke geneli, bugünden itibaren Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisi altına giriyor. Doğu Anadolu'da etkili olan kar yağışı bugün Bolu dolaylarında karla beraber yağmur şeklinde bekleniyor.

14.11.2018-09:49 - (Son Güncelleme: 14.11.2018-10:04)

Ülke geneli, bugünden itibaren Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisi altına giriyor. Doğu Anadolu'da etkili olan kar yağışı bugün Bolu dolaylarında karla beraber yağmur şeklinde bekleniyor.

SICAKLIKLAR 6-12 DERECE DÜŞECEK

Mevsim normalleri civarında gözüken hava sıcaklıkları 6- 12 derece arasında düşecek. Soğuk havayla beraber, Karadeniz bölgesinin yüksek kısımları, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksekleri ile Doğu Anadolu bölgesinin kuzey ve doğusunda kar yağışı bekleniyor.

YURDUN İÇ KESİMLERİNDE SICAKLIK 0 DERECE VE ALTINDA

En yüksek hava sıcaklıklarının; Erzurum'da 1-2, Ankara'da 6-7, İstanbul'da 9-10, İzmir'de 11-12, Antalya ve Adana'da 16-17 derecelere, gece en düşük sıcaklıkların ise yurdun iç kısımlarında 0 derece ve altına inmesi bekleniyor.

Dün etkili olan sağanak yağış bugün de sürecek. Yağış toplamının metrekarede 100 kg ulaşılacağı bekleniyor.

7 İLDE ŞİDDETLİ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Sel, su baskını, heyelan ve yüksek kısımlarda kar nedeni ile buzlanma ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkat etmesi konusunda uyarı yapıldı. Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman, Siirt, Şanlıurfa'nın ve Elazığ'ın doğusunda da şiddetli sağanak yağış bekleniyor.

BUZLANMALARA KARŞI TEDBİRLİ OLUN UYARISI

Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane'de kar, Bingöl, Bitlis, Muş, Erzincan ve Tunceli'nin doğusunda yağmur ve karla beraber yağmur tahmin ediliyor. Oluşabilecek buzlanma, ulaşımda aksamalar ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal