Meteorolojiden Soğuk ve Yağışlı Hava Uyarısı

Türkiye'nin kuzey ve doğu kısımlarının, Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın hakimiyetine gireceği tahmin ediliyor.

22.01.2020-14:40 - (Son Güncelleme: 22.01.2020-14:27) Meteorolojiden Soğuk ve Yağışlı Hava Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün kaydettiği bilgiye göre, yarın ve ertesi gün Marmara'nın doğusu, Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kısımlarıyla Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda ve Hatay etrafında görülecek yağışların, iç kesimlerde kar, kıyı bölgelerinde yağmur biçiminde etkili olması bekleniyor.
Yarın akşam saatlerinden bu yana Batı Karadeniz, cuma günü ise Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur ve yer yer kar bekleniyor. Yağışların, cuma günü akşam saatlerinden sonra etkisini yitirmesi bekleniyor.
Mevsim normalleri civarında kendini gösteren hava sıcaklıklarının, Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemle, kuzey ve iç bölgelerde azalarak mevsim normallerinin altına inmesi fakat cumartesi gününden bu yana batı bölgelerden başlayarak yine yükselmesi düşünülüyor.
Yağış sebebiyle Ankara-İstanbul kara yolunun Bolu Dağı geçişlerinde ve Marmara Bölgesi'ni Karadeniz'e bağlayan kara yollarında ulaşımda aksamalar yaşanacağından dikkatli olunması ve tedbir alınması gerekiyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal