Meteorolojiden Sağanak Yağış ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalarda sağanak yağış ve fırtına uyarısı yapıldı. İstanbul için Sarı Kod ile uyarı verildi ve vatandaşların olumsuz durumlara karşı tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

08.07.2020-08:31 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-08:35) Meteorolojiden Sağanak Yağış ve Fırtına Uyarısı

Geçtiğimi günlerde yurt genelinde etkili olan sıcak hava yerini sağanak yağış ve fırtınaya bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan son verilerde, yurt genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı öngörüldü. 

Öte yandan, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz bölgesinde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı belirtildi.

İSTANBUL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji dün İstanbul için sarı kodlu uyarı verdi ve oluşabilecek sel, su baskını ve fırtına gibi olumsuz koşullara karşı dikkatli olunması yönünde uyarıda bulundu. 

İSTANBUL VALİLİĞİ VATANDAŞLARI UYARDI

Geçtiğimiz haftalarda oluşan sel baskını vatandaşlara zor anlar yaşatırken, bir uyarı da İstanbul Valiliği'nden geldi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul'da Anadolu yakasının doğu ilçelerinde (Şile, Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Çekmeköy, Sancaktepe) yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren, yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadelerine yer verildi.

SARI KOD UYARISI NEDİR?

Sarı Kodlu uyarı için meteoroloji yaptığı tanımlamada, "Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır." ifadelerine yer vermişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal