Meteoroloji'den Sağanak Ve Kar Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre; Yurt genelinin çok bulutu, Marmara, Kuzey Ege’nin iç bölgeleri, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla çevrelerinin yağışlı geçmesi tahmin ediliyor.

15.02.2019-08:56 - (Son Güncelleme: 15.02.2019-08:45) Meteoroloji'den Sağanak Ve Kar Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre; Yurt genelinin çok bulutu, Marmara, Kuzey Ege’nin iç bölgeleri, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla çevrelerinin yağışlı geçmesi tahmin ediliyor. Yağışların, özellikle yağmur ve sağanak, Trakya, Marmara’nın güneyi, Kuzey Ege’nin iç tarafları, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Doğu Anadolu’da karla beraber yağmur ve kar şeklinde olacağı açıklandı.

HAFTASONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Yağışların bu gece vakitlerinden sonra Hatay il merkezi ile Samandağ ve Yayladağı yakınlarında yerel olarak şiddetli yağmur ve sağanak, Hakkari yakınları ile Şırnak’ın doğu bölgelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden şiddetli (40-70 km/sa) olarak esmesi tahmin ediliyor. İç ve doğu bölgelerrinde sabah ve gece vakitlerindebuzlanma ve don olayının yaşanması konusunda vatandaşlar uyarıldı. Soğuk ve yağışlı hava haftasonuna kadar devam edecek.

FIRTINA UYARISI

Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava ile beraber düşen hava sıcaklıklarının yurt çapında mevsim normalleri civarında olması bekleniyor. Rüzgarın özellikle kuzey ve kuzey doğu yönlerden, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğu yönlerden şiddetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal