Meteoroloji'den Pastırma Sıcakları Uyarısı

Meteoroloji'den alınan bilgiye göre; 15 gün etkili olması beklenen pastırma sıcakları Kasım ayının ilk günlerinde başlayacak ve hava sıcaklığını 6-7 derece artıracak.

17.10.2018-07:40 - (Son Güncelleme: 17.10.2018-07:34) Meteoroloji'den Pastırma Sıcakları Uyarısı
Meteoroloji uyardı! Meteoroloji'den alınan bilgiye göre; 15 gün etkili olması beklenen pastırma sıcakları Kasım ayının ilk günlerinde başlayacak ve hava sıcaklığını 6-7 derece artıracak. Sonbahar mevsiminin yaşandığı Türkiye genelinde hava sıcaklıkları düştü, kışlık giysiler çıkarıldı. Ancak pastırma sıcaklıkları geliyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Orhan Şen, pastırma sıcağının oluşması için gece ve gündüz sıcaklıkları arasındaki farkın 20 derece olması gerektiğini vurgulayarak, “Pastırma sıcaklıkları esas olarak Kayseri ve çevresinde oluşuyor. Batı’da olmaz. Çünkü gece-gündüz arasındaki sıcaklık farkı azdır. Ardından da kış mevsimine geçilir” açıklamasını yaptı.

Pastırma sıcaklarının olduğu dönemde gündüzlerin sıcak, gecelerin ise ayaz olduğunu belirten Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse de, en belirgin özelliğinin geceleri gökyüzünün açık olması, sabah ise sis ve pusun görülmesi olduğunu kaydetti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal