Meteoroloji'den Marmara Uyarısı!

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre, Marmara Bölgesi'nde yağışlar karla beraber yağmur ve kar şeklinde devam edecek. Kar yağışı Trakya'da çok yoğun şekilde, İstanbul'da ise yalnızca kentin yüksek kesimlerinde görülecek.

05.01.2019-14:39 - (Son Güncelleme: 05.01.2019-14:28) Meteoroloji'den Marmara Uyarısı!

Meteoroloji'den gelen son raporlara göre, yurt genelinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Karadeniz kıyı tarafları ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla beraber yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Adana'nın doğu, Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak, Trakya kesimi ile Çanakkale kesimlerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç Ege'nin kuzeyi, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah vakitlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmelere göre, hava sıcaklığının ülke genelinde önemli bir değişiklik yaşanmayacağı; iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın özellikle güney ve güneybatı, kuzey ve batı kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta şiddette, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Güney Ege kıyılarında kuzey, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeybatısında güney yönlerden yer yer şiddetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

MARMARA UYARISI

Marmara Bölgesi'nde yağışların karla beraber yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde bulunan açıklamalara göre, sıcaklıklar bölgede mevsim normallerinin altında seyredecek.

Çok bulutlu, büyük kısmının yağışlı geçeceği tahmin edilen bölgede yağışların, karla beraber yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Yağışların, sabah ve öğle vakitlerinde Trakya bölgesinde yoğun kar şeklinde olması, rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden şiddetli (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Yoğun kar yağışı sebebi ile buzlanma, don ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal