Meteoroloji'den Marmara Bölgesi İçin Kar Uyarısı!

Meteoroloji'den Marmara bölgesi için kar uyarısı yapıldı. Yapılan açıklamada Doğu bölgelerinde etkili olan karın ilerleyen günlerde Marmara'nın güney ve güneybatısına kadar etkisini artıracağı bildirildi.

16.11.2018-10:52 - (Son Güncelleme: 16.11.2018-11:08)

Meteoroloji'den yapılan 5 günlük hava tahmini raporuna göre; Doğu taraflarından gelen kar yağışı, Marmara'nın güney ve güneybatısına dek etki alanını genişletecek. Meteoroloji, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl'de yağmur ile kar yağışı beklendiğini kaydetti.

YÜZLERCE ARAÇ YOLDA KALDI

Kar yağışı ve buzlanma Konya Antalya Karayolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, çekici türü araçlar ile zincir ve kar lastiği olmayan araçların geçişine izin verilmedi. Özellikle Seydişehir'den sonra 10. kilometreden sonra etkili olan kar yağışı sebebi ile yüzlerce araç yolda kalırken, 1825 rakımlı Alacabel Mevkisinde kar kalınlığı 15 santimetreye vardı.

SÜRÜCÜLER ZİNCİR TAKARAK DEVAM ETTİ

Karayolları birimleri yolu trafiğe açık tutabilmek için devamlı kürüme ve tuzlama çalışması yaptı. Yolda kalan araçları iten vatandaşlara ise Bölge Trafik birimleri de destek verirken, bir çok sürücü ise yollarına zincir takarak devam etti.

Öte taraftan Türkiye'nin doğu bölgesi için gerçekleştirilen açıklamada; "Havanın çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl civarında yağmur ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur, kar yağışlı geçeceği düşünülmektedir. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik tahmin edilmiyor. Rüzgarların yağış sırasında güneybatılı taraflardan kuvvetli saatte 30-60 kilometre hızla eseceği düşünülüyor" denildi.

VATANDAŞLAR TEDBİRLİ OLSUN

Uyarı da yapan merkezin açıklamasında," Yer yer şiddetli yağışlar beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde düşüş, tipi, buzlanma, sis ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" sözlerine yer verildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal