Meteoroloji'den Kritik İstanbul Uyarısı!

Meteoroloji'nin son raporlarına göre, saat 12.00'ye kadar İstanbul'un her iki yakasında görülmesi tahmin edilen yağışların öğleden sonra yalnızca Anadolu yakasında devam edeceği, saat 18.00 itibari ile de İstanbul'u terk edeceği belirtildi.

25.10.2018-09:12 - (Son Güncelleme: 25.10.2018-09:01) Meteoroloji'den Kritik İstanbul Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Trakya hariç Türkiye çapında havanın yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların, özellikle yağmur ve sağanak, zamanla İç Ege'nin, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kısımlarının, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinin yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması tahmin ediliyor.

Yağışların, Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Samsun’un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Trabzon'un doğusu, Rize, Artvin’in kıyıları, Adana’nın doğu kesimleri, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı bekleniyor.

SICAK ETKİSİNİ KAYBEDİYOR

Hava sıcaklıklarının; batı taraflarından başlayarak hissedilir derecede (6 ila 12 derece) düşeceği tahmin ediliyor.

ŞİDDETLİ RÜZGAR

Rüzgarın; Marmara’nın doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeybatı yönlerden şiddetli(40-60 km/sa), Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da güney ve güneybatı yönlerden şiddetli (40-60 km/sa), Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kısa süreli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KAR GELİYOR

Kayseri, Sivas, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat için soğuk hava, kar yağışı ve sağanak yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada bununla beraber, ani sıcaklık değişimi, şiddetli yağış ve rüzgar ile yüksek kesimlerde beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması için vatandaşlar uyarıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal