Meteoroloji'den Kritik İklim Değişikliği Uyarısı

Meteoroloji'den yapılan açıklamada iklim değişikliği uyarısı yapılarak, "Önümüzdeki yaz aylarında dolu, fırtına ve hortum gibi olayların sayısı ve şiddetinde artış olması bekleniyor" denildi.

30.06.2019-12:19 - (Son Güncelleme: 30.06.2019-12:12)

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, önümüzdeki aylara ilişkin kritik bir açıklamada bulundu.  

DOLU, FIRTINA, HORTUMLARDA ARTIŞ YAŞANACAK   

Küresel ısınmaya bağlı olarak ülkemizde bir iklim değişikliği yaşandığı belirtilen açıklamada,  önümüzdeki yaz aylarında yüzey sıcaklıklarının artışına bağlı olarak dolu, fırtına ve hortum gibi kuvvetli meteorolojik hadiselerde artış yaşanacağı açıklandı.  

"DAHA SICAK YAZLARA HAZIRLANMALIYIZ"  

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Teknik Şube Müdürü Ali Kesimoğlu, "Daha sıcak yazlara hazırlanmamız gerekiyor. Sıcaklık artışının yaz mevsiminde daha fazla olacağı; bu nedenle sıcaklık artışı kaynaklı olumsuzlukların daha çok yaz mevsiminde yaşanacağı ve yaşanmaya devam edeceği tahmin edilmektedir. İklim değişikliğinin en önemli göstergelerinden biri de ekstrem olayların sayısının, frekansının ve büyüklüğünün artmasıdır. Bu nedenle yüzey sıcaklılarının artışına bağlı olarak kuvvetli meteorolojik hadiselerin (dolu, fırtına ve hortum gibi) sayısı ve şiddetinde artış olması beklenmektedir." diye konuştu.  

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal