Meteoroloji'den İstanbul'a 4 İlçe İçin Uyarı

Meteoroloji'den İstanbul için yeni bir uyarı geldi. Yapılan uyarıya göre Silivri, Çatalca, Büyükçekmece ve Arnavutköy için ani sel baskını uyarısı yapıldı.

25.07.2018-14:55 - (Son Güncelleme: 25.07.2018-14:38) Meteoroloji'den İstanbul'a 4 İlçe İçin Uyarı

Meteoroloji, Avrupa Yakası'nda, Silivri, Çatalca, Büyükçekmece ve Arnavutköy'de sel baskınına karşı halkın önlem alması gerektiğini açıkladı.

METEOROLOJİ İSTANBUL'UN 4 İLÇESİNİ SEL BASKININA KARŞI UYARDI

Meteoroloji, Avrupa Yakası'nda gök gürültülü sağanak yağış için ikaz yaptı.

Yayınlanan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Tahmin Merkezinde gerçekleştirilen son değerlendirmeler ve radar bilgilerine göre; bugün (25.07.2018) saat 16:00 TSİ'ye dek İstanbul'un Avrupa Yakası'nın batısında (Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Arnavutköy) beklenen gök gürültülü sağanak yağışların kısa zamanda ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu riski ile yağış sırasında şiddetli rüzgar gibi olumsuzluklar olabileceği tahmin edildiğinden halkın ve görevlilerin dikkatli ve tedbirli olması lazımdır" denildi.

TÜRKİYE'DE SAĞANAK YAĞIŞIN ETKİLİ OLACAĞI BÖLGELER ŞÖYLE:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege (Aydın kıyıları dışında), Akdeniz, Batı Karadeniz ile Ankara, Eskişehir, Çankırı, Samsun, Konya'nın batısı, Ordu'nun iç tarafları, Amasya ve Tokat'ın kuzey taraflarının kısa süreli ve bölgesel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı düşünülüyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce çevreleri ile Adana ve Osmaniye'nin kuzey ve iç taraflarında bölgesel olarak şiddetli olması tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının Trakya ile Doğu Anadolu'nun doğusunda 2 ila 4 derece yükseleceği, iç taraflarda 1 ila 3 derece düşeceği, diğer bölgelerde önemli bir farklılık olmayacağı düşünülüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal