Meteorolojiden İstanbul İçin Fırtına Uyarısı

Meteorolojiye göre, İstanbul’da hafta boyunca güney yönünden (lodos) hafif esen rüzgarın cumartesi öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek aralıklarla fırtına olarak ilerlemesinin beklendiği açıklandı.

20.12.2019-17:43 - (Son Güncelleme: 20.12.2019-17:36) Meteorolojiden İstanbul İçin Fırtına Uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM’un verilerine göre; İstanbul’da hafta boyunca güney yönünden (lodos) hafif esen rüzgarın cumartesi öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek aralıklarla fırtına olarak ilerlemesinin beklendiği açıklandı.

Fırtınanın pazar akşam saatlerinden bu yana etkisinin daha da çoğaltarak aralıklarla tam fırtına şeklinde pazartesi sabah saatlerine kadar etkili olacağının tahmin edildiği aktaran açıklamada, vatandaşlara fırtına nedeniyle yaşanabilecek hava, deniz ve kara ulaşımında aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi ve benzeri olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması tavsiye edildi. İBB ekiplerinin, AKOM’un koordinasyonunda 24 saat esasına göre çalışarak olası ulaşım sıkıntıları ile kazalara karşı anında müdahale edeceği de işaret edildi.

İstanbul’da yeni hafta başı pazartesi itibariyle Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın hakim olacağı, sıcaklıkların 4-6 derece birden düşerek, mevsim normallerinin altında olacağı kaydedildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal